110 éves a MÁV Előre!

Egyesületünk fennállásának 110 éves évfordulóját ünnepeltük a székesfehérvári Lakeside Hotelben, pénteken.

Díszvendégek, a MÁV Előre SC elnöksége, szakosztályainak képviselői, támogatók és további meghívott vendégek vettek részt a jubileumi rendezvényen, amellyel Székesfehérvár legrégebbi sportegyesületének patinás múltja előtt kívántunk méltó módon megemlékezni. Orbán Viktor miniszterelnök – aki a MÁV-ban futballozott 1977 és 1981 között – köszöntő levelét dr. Cser-Palkovics András, a város polgármestere olvasta fel, aki szintén méltatta az 1909. május 30-án alakult vasutas klub múltját és jelenét, valamint előrevetítette pozitív jövőképét. Egyúttal emléklapot adott át Nagy Róbertnek, a MÁV Előre SC elnökének, munkája elismeréseként.

Az ünnepségen részt vett Mészáros Attila alpolgármester is, aki az egyesület jelenkori húzóágának számító röplabdasport hazai versenyeire rendszerint kilátogat, de Dunai Antal, az 1968-as nyári olimpiai játékok aranyérmese, a Magyar Labdarúgó Szövetség képviseletében szintén tiszteletét tette. Mint ahogy Ludvig Zsolt, a Magyar Röplabda Szövetség főtitkára, valamint Gál Péter Pál, a Fehérvár AV19 elnöke is.

Sárvári László, az Alba Volán SC ügyvezető igazgatója virágcsokorral fejezte ki köszönetét Fésüs Irén röplabdaedzőnek, a sportágért tett kiemelkedő munkája elismeréseként. A rendezvényen a Felicita Tánciskola növendékei szórakoztatták az ünneplő vendégeket.