A címvédőn át vezet az út a döntőbe

Idei legfontosabb párharca előtt áll a MÁV Előre Foxconn a női röplabda Extraligában. Pallag Ágnesék az elődöntőben a hazai porondon mindezidáig veretlen, címvédő Vasas Óbuda ellen lépnek pályára szombaton.

A két csapat eddigi találkozóin a budapestieknek állt a zászló a 2023/24-es szezonban. Hazai pályán 3-0-ra, idegenben 3-1-re győztek. De nemcsak a MÁV Előrének gyűlt meg a baja Jannisz Atanaszopulosz gárdájával, a Vasas a bajnokságban és a Magyar Kupában is veretlen maradt eddig a szezonban.

A nyáron újjáalakult székesfehérvári együttes kerete ezzel szemben sok hullámvölgyet élt meg az idényben. Időbe telt, míg a játékosok összecsiszolódtak, ráadásul sérülések is tizedelték a keretet. Az alapszakasz végjátékában egyetlen mérkőzésen múlt, hogy a második helyett a negyedik pozícióban végeztek, majd a negyeddöntőben a kék-fehéreknek 0-2-ről kellett fordítaniuk a Fatum-Nyíregyháza ellen. 

A bajnokság legerősebb csapata ellen játszunk az elődöntőben, amely az aranyérem első számú várományosa. Ebben a párharcban mi vagyunk az esélytelenebbik fél, de azt megígérhetem, hogy minden egyes labdáért harcolni fogunk, és mindent megteszünk a siker érdekében! A negyeddöntőben bebizonyítottuk, hogy a legnehezebb helyzeteket is meg tudjuk fordítani és elbírjuk a ránk nehezedő nyomást. Most már erősebbek vagyunk, tudjuk mekkora potenciál lakozik csapatunkban. Szükségünk lesz erre az önbizalomra, ha egy ilyen nehéz rivális ellen tovább akarunk jutni. Izgatottan várjuk ezeket az összecsapásokat, melyekkel új fejezetet nyithatunk a klub történetében

– nyilatkozta Lukasz Przybylak, a MÁV Előre Foxconn vezetőedzője a mérkőzés előtt. 

A Vasas Óbuda – MÁV Előre Foxconn Extraliga elődöntő első mérkőzését a Hunvolley TV élőben közvetíti.  


Női Extraliga elődöntő, 1. mérkőzés

2024.03.16. szombat 16:00 – Budapest, Folyondár Vasas Sportközpont

Vasas Óbuda – MÁV Előre Foxconn