A hazai bajnokságok után Európában is berúgná az ajtót a MÁV Előre Foxconn férfi röplabdacsapatunk

CEV Challenge Cup – 2023. október 24., kedd, 17:30

Eddigi legkomolyabb megmérettetésére készül az idei szezonban a MÁV Előre Foxconn férfi röplabdacsapata. A klubunk közel 115 évre visszanyúló története során először bizonyíthat európai porondon, a világ egyik leglátványosabb sportágában. Az elmúlt években sikert sikerre halmozó együttesünk gőzerővel készül a nemzetközi mérkőzésre, melyen többezer szurkolóra számítunk a Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnokban. 

Ami az AS Romának az UEFA Konferencia-liga, az a MÁV Előre Foxconnak a CEV Challenge Cup. Míg az olasz fővárosban José Mourinhót istenítik a sportrajongók, addig Székesfehérváron Dávid Zoltán edző vezetésével, a sötétkék-fehér színekben versenyző együttes az elmúlt években elért eredményeivel sokunk számára okozott örömet és büszkeséget.

Ez mindenképpen szintlépés lesz számunkra. Az elmúlt időszakban igyekeztünk minél több nemzetközi edzőmérkőzést játszani. Horvát, szlovén és osztrák csapatok ellen léptünk pályára, hogy lássuk, hol tartunk most és még hova kell fejlődnünk. Az Amstetten ellen videózással készülünk a felkészülési mérkőzéseik és az osztrák bajnokságban lejátszott első találkozóik alapján. Egy egyenes kieséses párharc mindig tartogat meglepetéseket, ráadásul hazai pályán kezdünk, ami plusz nyomást helyezhet a fiúkra. Ez jó és rossz értelemben is befolyásolhatja a játékunkat, de egy biztos: nagy esélyünk van rá, hogy ebből a párharcból továbbjussunk” – nyilatkozta Dávid Zoltán, vezetőedzőnk.

Csapatunk először két éve, friss feljutóként az NB I Ligában aratott győzelemmel hívta fel magára a figyelmet, majd a tavalyi idényben szintén újoncként az Extraligában egészen a döntőig menetelve jeleztük, hogy nem érdemes alábecsülni erőnket. Az ott elért ezüstéremnek köszönhetően Európa kapui is megnyíltak előttünk. Mind az egyesületünk vezetősége, mind a szurkolóink bíznak benne, hogy csapatunk a hazai bajnokságok sikerszériáját követően berobbanhat a nemzetközi köztudatba is.

„Ez egy hatalmas lépés a MÁV Előre és a székesfehérvári röplabda számára egyaránt. Szeretnénk a csapat első nemzetközi szereplését emlékezetessé és egyben a hazai röplabda ünnepévé is tenni: együtt ünnepelni a fehérvári és az észak-dunántúli röplabda-szerető közönséggel egy méltó helyszínen, színvonalas játékkal.” osztotta meg gondolatait a mérkőzéssel kapcsolatban Tálos Péter, a MÁV Előre SC elnöke, a Foxconn csoport alelnöke.

Az Európa Röplabda Konföderáció égisze alatt futó CEV Challenge Cup-ot 1980 óta rendezik meg minden évben. A sorozat trófeáját legutóbb az immár a CEV Bajnokok Ligájában vitézkedő Olimpiakosz hódította el. Az idei szezonban is igencsak veretes mezőny gyűlt össze, többek között a 2022-es kiírás győztese, a francia Narbonne Volley is ott van az esélyesek között.

A fináléig azonban hosszú és rögös út vezet, melyen a MÁV Előre Foxconn a legjobb 32 csapat között indul el. A együttesünk első ellenfele az alsó-ausztriai régió zászlóshajójának számító VCA Amstetten NÖ lesz. A kétszeres osztrák kupagyőztes 2003 óta állandó tagja hazája első számú nemzeti bajnokságának, ahol legutóbb az ötödik helyen végzett. 

A tavalyi szezonból viszont nem sok következtetést vonhatunk le, mivel az Amstetten kerete a nyáron teljes átalakuláson esett át. A korábbi játékosállományból mindössze egy német és két osztrák röplabdázó képviselteti magát idén is, ami az új vezetőedző kinevezésével együtt azt jelenti, teljesen kiszámíthatatlan, hogy milyen meccstervvel áll elő az osztrák együttes. A csapatban szereplő hét légiós mindenesetre azt sejteti, komoly tűzerővel érkeznek a kétmérkőzéses kupa első összecsapására, a többezer férőhelyes Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnokba.

A MÁV Előre Foxconn – VCA Amstetten NÖ nemzetközi férfi röplabda mérkőzést október 24-én 17:30 órakor rendezik, az összecsapást az M4Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti. 


Történelmet írunk! A MÁV Előre Foxconn férfi röplabdacsapata először mutatkozik be az európai porondon. Várunk téged is a Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnokban október 24-én 17:30-kor.

Ide kattintva vásárolhatsz jegyet!