A következő szezonra készülnek

Cseppet sem új keletű hír, hogy a koronavírus-járványt megelőzendő gyakorlatilag teljesen megállt a sportélet hazánkban. Ez alól nem kivétel a MÁV Előre Sport Club Röplabda Szakosztálya sem. A kialakult nem éppen örömteli helyzethez mindenki igyekszik alkalmazkodni. Csizmadi András, az NB I-es férfi együttes edzője beszélt honlapunknak az aktuális körülményekről.

A Magyar Röplabda Szövetség felfüggesztette valamennyi versenysorozatát, továbbá csoportos edzésekre sincs lehetőség. Mivel lehet(ett) orvosolni ezt a példa nélküli szituációt, hiszen már hetek óta ez a felállás?

Otthon marad mindenki. Egy speciális, négy hónapos edzéstervet kaptak a játékosok, amit szezon közben nem lehet elvégezni, de most, hogy a bajnokságot félbeszakította az MRSZ, lehetőségünk van megvalósítani. 

Milyen módon tudod kontrollálni, hogy mindenki elvégezze megfelelően a kiadott gyakorlatokat?

A játékosok folyamatosan küldik az otthoni edzéseikről a videókat. Az alapozáson kiderül majd, hogy ki hogy dolgozott. Én bízom a csapatban, hogy a kiadott feladatokat lelkiismeretesen elvégzik.

Mennyit edzenek a srácok otthoni körülmények között?

Heti három alkalommal, plusz a feladónak speciális ujj erősítő gyakorlatokat kell elvégeznie.

Speciális helyzetben speciális tréningekről beszélünk? Hiszen mégse tudnak csoportosan, csarnokban, hálónál mozogni.

Lakásban végezhető feladatokról van szó, amelyek csak a ruganyosság növelését szolgálják. Abszolút fizikai jellegű sorozatok. Szerencsére egyelőre nem kell lelket önteni senkibe. 

A bajnokság végleges lezárására, netán annak folytatására számítasz jobban?

Nagyon meglepődnék, ha az MRSZ a bajnokság folytatása mellett döntene, lévén, hogy a csapatok a légiósaikat már hazaengedték. Mi is így tettünk. Brazil légiósunk, Renan Salton is otthon van, a kubai Yanier Cordies Salazar viszont Magyarországon él már jó ideje, neki ez nem jelentett ilyen téren nagy változást.

Pavel Dykun fehérvári története nagyon rövidnek bizonyult. Jött, egyből megsérült, a szurkolóknak ezért nem nagyon volt lehetőségük megismerni a játékát. Mi a helyzet vele?

Az ukrán srác még karácsonykor hazament és térdsérülést szenvedett. Vele nem számolunk a következő szezonban. 

A Magyar Röplabda Szövetség valamennyi felnőtt és utánpótlás teremröplabda-bajnokságot 2020. május 15-ig felfüggesztett. Jelen helyzetben semmi mást nem tehetnek a sportolók, sportvezetők, szurkolók, mint hogy várnak türelemmel és készülnek a folytatásra, akár a 2019/2020-as szezon befejezésére, akár a következő megkezdésére.

Forrás