A MÁV Előre SC közleménye a Fatum-Nyíregyháza vádjaira

Klubunk átfogó belső vizsgálatot indít az incidenssel kapcsolatban, ahogyan annak ügyében is, miként juthattak be illetéktelenek a csapat privát öltözőjébe, ahol belső szakmai információk is találhatók.

Amellett, hogy még nem tudjuk, hogyan jutott be női játékosaink privát öltözőjébe a nyíregyházi csapat, kiemelnénk, hogy ez a párharc bár magas színvonalú volt, a másik fél részéről nem a sportszerűség jegyében zajlott. Pillanatnyilag a MÁV Előre SC-nél a dokumentumok előkészítése zajlik azzal kapcsolatban, hogy az egyik mérkőzés közben dominikai játékosunkat női és emberi mivoltában megalázó, minősíthetetlen jelzőkkel illette anyanyelvén (spanyolul) az ellenfél vezetőedzője Adrian Chylinski, amivel kapcsolatban a játékos klubunknál bejelentést tett. 

Mi nem tudhatjuk, hogy a nyíregyházi csapat privát öltözőjében mi történik, mivel a mi csapatunk úgy gondolja, hogy ott semmi keresnivalója nincsen. Mindemellett sajnáljuk, hogy női röplabdacsapatunk játékosai egy gyerekes csínytevéssel átlépték a sportszerűség határait. A MÁV Előre SC a teljes csapat nevében elnézést kér a Fatum-Nyíregyháza játékosaitól. 

Pallag Ágnes, a MÁV Előre Foxconn csapatkapitányának nyilatkozata: „A legtöbb csapatnál előfordulnak hasonló motivációs módszerek. Nem állt szándékunkban bárki érzéseit megbántani. Gondolatban és fizikailag sem ártottunk senkinek és álmunkban sem gondoltuk, hogy kijut az öltözőből. Sajnáljuk, hogy ez a helyzet kellemetlenül érinti a Fatum-Nyíregyháza játékosait, de a szezon után szívesen meghívjuk őket egy barátságos darts meccsre, ahol tisztázhatjuk a nézeteltéréseket.”