A nyolcaddöntőbe jutásért játszik a MÁV Előre Foxconn a Challenge Kupában,  de előtte nagy feladat vár a csapatra Európában

Nagyot fordult a világ a MÁV Előre Foxconn férfi röplabdacsapatával. Míg októberben a játékosok a klub közel 115 éves történetének első nemzetközi megmérettetésére készültek, a következő egy hétben már két európai sorozatban is játszanak. A fehérvári röpiseknek hét nap leforgása alatt négy kőkemény mérkőzésen kell helytállniuk.

Tavaly a magyar Extraligában újoncként ezüstéremig menetelő MÁV Előre Foxconn, október 24-én a férfi röplabda Challenge Kupában lépett ki az európai porondra. A Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnokban az osztrák VCA Amstetten NÖ elleni, mintegy 1200 lelkes szurkoló előtt lejátszott mérkőzés igazi röplabdaünnepet hozott, ráadásul az ott elért 3-0-ás győzelmet a visszavágón idegenben is egy újabb szettveszteség nélküli siker követte, így a magyar csapat meggyőző teljesítménnyel került a torna legjobb 32 csapata közé. 

Fotó: MÁV Előre Foxconn/Balogh Dávid

A trófeáért vívott harcban a MÁV Előre Foxconn következő ellenfele a nyolcaddöntőbe jutásért a Volley Näfels lesz. A svájci bajnokság tavalyi bronzérmese tizenötödször szerepel az európai kupaporondon. Legutóbb a 2022/23-as szezonban a Challenge Kupa első selejtezőkörében a görög PAOK parancsolt megálljt Matjaž Hafner vezetőedző együttesének. 

A Näfels keretében hat svájci játékos mellett ausztrál, brazil, cseh, finn, lengyel és macedón légiósok szerepelnek. Ennek ellenére a nemzeti bajnokságban beragadtak a rajtnál, kettőből két vereséggel az utolsó helyen állnak a tabellán. A Challenge Kupában ez lesz idén az első összecsapásuk. 

A MÁV Előre Foxconn idei mérlege ezzel szemben makulátlan. Redjo Kociék minden sorozatot figyelembe véve eddig nyolcból nyolc mérkőzésen győzedelmeskedtek, és még nem akadt olyan ellenfél, amely akár egyetlen szett erejéig is felül tudta volna múlni őket. 

Nem túl magas csapat, de nagyon gyors röplabdát játszanak. Hazai pályán, ha azt játsszuk, amit tudunk, akkor győzhetünk. Szükség is lesz az előny kiharcolására, mert idegenben egy nagyon alacsony belmagasságú teremben kell majd röplabdáznunk, ami szokatlan lesz a játékosainknak” 

– nyilatkozta Dávid Zoltán. 

Fotó: MÁV Előre Foxconn/Cselényi-Szabó András

A MÁV Előre Foxconn – Volley Näfels nemzetközi férfi röplabda mérkőzést november 21-én 19:00 órakor rendezik újra a Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnokban. 

A magyarországi kupaeseményre a jegyértékesítés a Jegymester.hu oldalon zajlik.

A tatabányai párharc előtt azonban vár még egy nagy feladat a kék-fehér együttesre. A MEVZA Közép-európai Ligában egyedüli magyar csapatként képviselve hazánkat, három nap alatt három komoly játékerőt képviselő klubbal méri össze tudását a MÁV Előre Foxconn, november 14-16 között a székesfehérvári VOK Sportcsarnokban. Dávid Zoltán legénysége a kétszeres szlovák címvédő, a Rieker UJS Komárnoval mérkőzik meg az első játéknapon. November 15-én szerdán, a szlovák bajnokság előző szezonjában bronzérmet szerző TJ Spartak Myjavával csap össze. Végül, de nem utolsó sorban, az idén a CEV Kupában is induló horvát MOK Mursa Osijek alakulatát látja vendégül. 

Először játszunk három nap alatt három tétmérkőzést. Tudjuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk, de az elmúlt két hétben, az amstetteni Challenge Kupa továbbjutást követően készültünk ezekre az összecsapásokra. Nehéz három ilyen erős ellenféllel ilyen rövid időn belül játszani, ezért kulcsfontosságú lesz a csapat rotálása, illetve az, hogy végig a legmagasabb szinten tartsuk a koncentrációt” 

– emelte ki Szabó Vilmos, a csapat feladója a fehérvári tornát megelőzően.

A MEVZA Közép-európai Liga fehérvári fordulójára a jegyértékesítés online, a Livetickethub.hu oldalon zajlik. A megvásárolt belépők az adott játéknap minden mérkőzésére érvényesek. 

CEV Challenge Kupa – a nyolcaddöntőbe jutásért

MÁV Előre Foxconn – Volley Näfels

Időpont: 2023. november 21., kedd 19:00

Helyszín: Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnok

Jegyvásárlás: Jegymester.hu

MEVZA Közép-európai Liga

Időpont: 2023. november 14-16.

Helyszín: VOK Sportcsarnok 

Résztvevő klubok: MÁV Előre Foxconn (magyar), MOK Mursa Osijek (horvát), Rieker UJS Komárno (szlovák), TJ Spartak Myjava (szlovák)

Jegyvásárlás: Livetickethub.hu

Teljes program.