Beindul a kispályás futballélet a MÁV Előrénél

A MÁV Előre SC Minifutball Szakosztálya új impolzusokat kapott a közelmúltban, miután Nagy Lajos személyében új szakosztályvezető vette át a sportág irányítását. Az Országos Mini-Futball Szövetség szakmai vezetőjeként is tevékenykedő szakember nyilatkozott a mavelore.hu-nak.

Minek köszönhető az egymásra találás a MÁV Előrével? 
Szabó György, a klub ügyvezetője keresett meg és kérte ki a véleményem a MÁV Előre Minifutball Szakosztályának aktivizálásával kapcsolatban. Két beszélgetés és a terveim felvázolása után kiderült, hogy azonos állásponton vagyunk. Így kaptam meg ezt a megtisztelő felkérést, hogy szakosztályvezetőként segítsem a munkáját.

A MÁV Előre szakosztályaként milyen rövid-, közép- és hosszútávú célokat határoztatok meg? 
Tősgyökeres székesfehérváriként és az Országos Mini-Futball Szövetség szakmai vezetőjeként szívügyemnek tekintem, hogy a MÁV Előre SC Minifutball Szakosztályába életet leheljünk. Ehhez a futballban eltöltött évek tapasztalatát és a kispályás fociban megszerzett tudást fogom kamatoztatni.
Két irányvonalon szeretném elindítani a munkát. Egyrészt minifutball tornákat fogunk szervezni. Tervben van már tavasszal egy fehérvári egyetemek közötti torna, valamint nyár elején egy Székesfehérvár és környéke cégeinek, vállalkozásainak kispályás csapatainak kupája. Másrészt már meglévő, helyi bajnokságokban is szeretnénk csapatokat indítani. A következő szezonban lesz MÁV Előre minifoci csapat az Alba Ligában és a Masterplast Senior 40+ öregfiúk bajnokságban is. Tervezem az utánpótlás elindítását is. Sok-sok tehetséges fiatal minifocist megismerve egy utánpótláscsapat kialakítása már folyamatban van, amely rövid időn belül elindulhat a jelentősebb 5+1-es focitornákon és az Országos Mini-Futball Szövetség országos bajnokságában.

Miben látod a sportág népszerúségét? 
A kispályás labdarúgás nem csak hazánkban, hanem egész Európában a legjelentősebb, legtöbb ember által játszott szabadidősport. A nagypályás futballnak, ennek a csodás sportágnak – amit a nézőtéren vagy a tv előtt látunk – a varázsát élhetjük át kicsiben, barátokkal, ismerősökkel.

Milyen előnyökkel jár, hogy az ország egyik, hanem a legsportosabb városa a minifutball központja? 
Mindig imádtam Székesfehérvárt, a szülővárosomat. Külön öröm, hogy sportot imádó emberként egy vidéki sportfellegvár a mi városunk. Lokálpatrióta vagyok, mindent megteszek azért, hogy egy tradicionális helyi klub és a Székesfehérvár központú Országos Mini-Futball Szövetség kapcsolata gyümölcsöző legyen.

A minifutball híreiről folyamatosan beszámolunk majd itt, a honlapon, továbbá a MÁV Előre SC Facebook-oldalon.