Beszámoló az I. MÁV Előre Asztalitenisz Kupáról

Fülén tartottuk április 22-én azt a nagyszabású, regionális asztalitenisz kupát, melyet a székesfehérvári MÁV Előre Sport Club rendezett.

A versenyen U14, U18 és felnőtt egyéni, valamint páros tornákat bonyolítottak le. Nagy büszkeséggel töltött el bennünket, hogy a MÁV Előre zászlója alatt 15 utánpótláskorú versenyző indult el (edzők: Kopasz Tibor, Leinemann Gellért), akik közül tíz fő a Chernel István Általános Iskola és Gimnázium tanulója. Külön öröm, hogy 11 tanuló még a 14 év alatti korosztályt képviselte. Legfiatalabb versenyzőnk másodikos volt.

A tornán összesen csaknem 80 induló volt, melyből kb. 30 volt utánpótláskorú.

A csapatnak ez volt az első komolyabb versenye (a diákolimpián kívül), ehhez mérten a tapasztalatszerzés volt az elsőszámú cél a népes mezőnyben. Ennek megfelelően minden lehetséges kategóriában elindítottuk a gyerekeket (U14, U18, Felnőtt női verseny és U18 páros), így mindenki legalább 5 mérkőzést játszott. A rendkívül erős mezőnyben az összevont utánpótlás párosban így is összejött egy bronzérem Horváth Lorinának, és a Bartha Attila-Kaposi Levente párosnak. A döntőbe jutó Pillár Benedek és Dombi Márton ezüstérmet vehetett át.

A legcsillogóbb érem a 14 éven aluliak versenyében jött össze. Itt Dombi Marci szerezte meg az első helyet, az egyik bronzérmet pedig Kaposi Levente vehette át.

Rajtuk kívül sokan életük első versenyén, remekül helytálltak, hősiesen küzdöttek.

A felnőtt mezőnyben is összejött néhány érem. A női egyéni számban a még utánpótláskorú Cseh Dóra harmadik helyezést ért el, csak úgy, mint a nyílt páros versenyen elődöntőbe jutó Kopasz Tibor- Sátori Róbert, valamint a Kaposi Péter-Leinemann Gellért duó.

Remélem, hogy a továbbiakban is ilyen lelkesek lesznek a gyerekek, és továbbra is ennyien járnak majd a MÁV-os edzésekre, az iskolai szakkörre és edzésekre a Chernelben.

 Jelenleg ugyanis elmondhatjuk, hogy Fejér megyében itt, a MÁV Előrénél van a legtöbb asztaliteniszező gyerek. Ha a népes mezőny mellé fel tudjuk zárkóztatni az infrastruktúránkat, és egy kicsit növelni tudjuk az edzésidőt, akkor ezeken a tornákon egyre komolyabb eredményeket érhetünk majd el.

            Székesfehérvár, 2023.04.24.