Csak a győzelem jöhet szóba a Diósgyőr ellen

Véghajrájához érkezett a női röplabda Extraliga alapszakasza. Az utolsó előtti fordulóban a MÁV Előre Foxconn a bajnokságban eddig nyeretlen Diósgyőri VTK otthonába látogat. 

A bajnoki tabellán kiélezett harc folyik a második helyért, amelyet jelenleg a BRSE birtokol, mindössze két ponttal megelőzve a harmadik MÁV Előre Foxconn és a negyedik KNRC csapatát. Egyik együttes sem áll megugorhatatlan feladat előtt, a 13. fordulóban pontvadászat utolsó három helyezettje ellen játszanak. 

Papíron a fehérváriaknak a legkönnyebb a dolga, míg ők nyolc győzelemmel és négy vereséggel 22 pontot számlálnak, addig soron következő ellenfelük, a DVTK tizenkét vereség mellett egyetlen pontot tud felmutatni. Nem kérdés tehát, hogy idegenben is kötelező a győzelem Pallag Ágneséknek. 

Már csak két forduló maradt. Minden megnyert pont, szett, mérkőzés fontos a tabellán elfoglalt helyezés szempontjából. Arra is megvan az esélyünk, hogy a második helyen végezzünk, és arra is, hogy a negyediken. Nagy a tét. A DVTK elleni mérkőzés fontos számunkra, hogy növeljük az esélyeinket, valamint a sorsunk a saját kezünkben. Óvatosnak kell lennünk, mert fantasztikusan játszottak a BRSE ellen a múlt hétvégén. Az elejétől a végéig kell koncentrálnunk a sikerért

– nyilatkozta Lukasz Przybylak, a MÁV Előre Foxconn vezetőedzője.  


Női röplabda Extraliga alapszakasz, 13. forduló

2024.01.27. szombat 18:00, Diósgyőr

Diósgyőri VTK – MÁV Előre Foxconn