Dávid Zoltán: Idén erősebbek vagyunk, már nem ijeszthet meg a Kaposvár múltja

Történelme miatt a Kaposvár sok csapatban félelmet kelthet, utóbbi időben mutatott eredményeit követően azonban a MÁV Előre Foxconn játékosainak nincs mitől tartaniuk – így véli Dávid Zoltán a két együttes Magyar Kupa párharca előtt. A fehérvári klub vezetőedzője kemény mérkőzésre számít, de késznek érzi legénységét a továbbjutás kiharcolására. 

A tavalyi Extraliga két döntősének útjai a hazai kupasorozatban már a negyeddöntőben keresztezték egymást, a MÁV Előre Challenge Kupa és MEVZA-liga mérkőzései miatt azonban januárra kellett halasztani a párharcot. 

Ebben a szezonban ez az első ilyen rangadó, ami mindkét csapat számára egyformán fontos. A Kaposvár az elmúlt évtizedekben kiemelt tényező volt Magyarországon, én is nyertem ott játékosként nyolc bajnokságot és hét Magyar Kupát. Mögöttük áll 20 év történelem, 19 bajnoki cím. Őket megverni mindig is nagy skalpnak számított a csapatoknak. Nem ugyanazokon a lépcsőfokokon mentünk végig, hiszen nekünk tavaly volt az első évünk az Extraligában, de úgy gondolom, hogy most mi vagyunk az az együttes, amelyre mindenki feni a fogát, és ez nagy szó” 

– fejtette ki Dávid Zoltán.

A MÁV Előre Foxconn vezetőedzője szerint az élet ezúttal igazságtalan volt azzal a két klubbal, amelyek a legnagyobb ambíciókkal indultak neki a 2023/24-es idénynek. 

A Magyar Kupa sorsolás nem a legszerencsésebb. Ha azt nézzük, hogy csak ez a két klub van a férfi mezőnyben, amelyek rengeteget áldoznak a fejlődésért, és az egyik még csak éremért sem mehet, az szerintem nagyon igazságtalan. A bajnokság szempontjából ez a két csapat a legesélyesebb a végső győzelemre, így egyetértek azokkal, akik szerint ez egy előrehozott döntő.

A 42 éves szakember szerint a negyeddöntőben ismét az lesz a érvadó, milyen mentalitással érkeznek meg a játékosok az összecsapásra.

A srácok rendkívül keményen dolgoztak. Sok órát tettünk bele, hogy ott legyünk, ahol most tartunk. Úgy gondolom, hogy ennek a mérkőzésnek az eredménye azon fog múlni, hogy lesz-e a játékosokban egy gát azért, mert a 19-szeres bajnok az ellenfél. Ebben a szurkolóknak is nagy szerepe van. Elengedhetetlen, hogy ők ott legyenek mögöttünk a VOK-ban. Amit tavaly is kaptunk tőlük, az példaértékű volt. Le a kalappal előttük” 

– fogalmazott Dávid Zoltán. 

VÁLTS JEGYET A SZUPERRANGADÓRA!


Magyar Kupa – negyeddöntő, első mérkőzés 

2024. 01. 10. 19:00, VOK Sportcsarnok

MÁV Előre Foxconn – Fino Kaposvár 

Az összecsapás előtt a helyszínen is vásárolhatsz jegyet!