Dráma a férfi NB I-ben

Nagyot küzdött, de nyerni nem tudott a MÁV Előre-BERICAP a férfi röplabda NB I alapszakasz II. 6. fordulójában. Gazsi Péter játékosai 3:2-re maradtak alul a Sümeggel szemben.

Még januárban 3:1-re kikapott a MÁV Előre-BERICAP a Sümegi RE vendégeként, azóta viszont zsinórban négy bajnokiját is győzelemmel zárta. Sajnálatos módon a jó széria megszakítása is a Sümeg nevéhez köthető, hiszen a férfi röplabda NB I alapszakasz II. 6. fordulójában hiába küzdött nagyot a vasutas csapat, a találkozó végén Kaposi Tamásék örülhettek.

Ezúttal a fehérvári Jáky iskolában feszültek egymásnak a felek és egy híján két órán át csatáztak. Az első két szettben a vendégek nyertek, előbb 25-23-ra, majd 25:17-re. A harmadik játszma mégsem az utolsó volt, 32:30-ra győztek Stefanovics Krisztiánék, amivel az egyenlítés lehetősége is megnyílt előttük. Éltek is vele a “vasutas srácok”, miután a negyedik felvonást 25:21-gyel behúzták. Az ötödik szettben viszont a korábban Fehérváron is játszó Kaposi Tamást soraiban tudó Veszprém megyeiek játszottak eredményesebben, s 15:13-ra nyertek, amivel a bajnokit 3:2-es sikerrel abszolválták.

Férfi röplabda NB I alapszakasz II., 6. forduló:
MÁV Előre-BERICAP – Sümegi Röplabda Egyesület 2:3 (-23, -17, 30, 21, -13)
Székesfehérvár, vezette: Nagy, Farkas.
MÁV: Neukum, Tóth, Kholman, Salazar, Salton, Stefanovics. Csere: Takács (liberó). Vezetőedző: Gazsi Péter

Forrás