Dupla edzőmeccs Komárnóban

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin

A MÁV Előre Sport Akadémia és az Észak-dunántúli Röplabda Akadémia közös U19-es fiúcsapata lépett pályára a VK Spartak Komarno vendégeként az elmúlt napokban. A felek megállapodása értelmében kétszer ötszettes mérkőzést vívtak egymással, a felkészülés jegyében.

A Csizmadi András és Gelencsér Balázs által irányított magyar csapat az első mérkőzés elején még nem tudta felvenni a ritmust a hazaiakkal, de 19-nél már beérte és végül nyert is 25:22-re. A második felvonásban folytatódott az első végén kialakult szoros játék, de ezt a szettet is győzelemmel zártuk. A harmadik etap a csapat felállásának változtatásával is járt, ami az eredményben is meglátszott, a Spartak 25:8-ra nyert, mint ahogy a következőt is hozta 25:10-re. Az ötödik játszma a megmaradó magyar játékrendszer és felállás ellenére fej-fej melletti eredményt hozott, 10:10 után mégis a házigazda örülhetett egy 15:12-es sikerrel.

A Komarno és a MÁV-Édra második összecsapására előbbi együttesbe becsatlakozott két szlovák utánpótlás-válogatott játékos. Nálunk ismét változott a felállás, s a gyakorlás közepette a szlovák csapat nyerte zsinórban az első négy szettet. Az ötödikben sokat cseréltek a hazaiak, ezt kihasználva pedig sikerült szépítenie a mieinknek.

Csizmadi András edző: “Az edzőmérkőzések nagyon jól szolgálták a felkészülést a bajnokságra. Meg tudtuk nézni, hogy hol tartunk és min kell még javítani. Mindenkinek tudtam lehetőséget adni. Örömmel láttam, hogy a nyitásban és nyitásfogadásban rendben vagyunk, akár kezdődhetne a bajnokság. A feladó-ütő kapcsolatokon még van mit javítani, valamint a centertámadás és blokk javítása vár még ránk a következő három hétben. Csapatunkban három olyan játékos is pályára lépett, akik U17-es korosztályba tartoznak. A szlovák csapatban több Idősebb játékos is pályára lépett.”

A csapat tagjai: Szávai Károly, Tepszis Ákos, Székely Márton, Sebestyén Márton, Bandi Olivér, Bandi Bernát, Tálos Péter, Füzék Zalán, Tóth Kristóf, Németh Martin. Edzők: Gelencsér Balázs, Csizmadi András.

Forrás