Elsöprő győzelem Budapesten

Magabiztos győzelmet aratott a MÁV Előre Foxconn az Újpesti Torna Egylet felett a magyar női Extraliga Alapszakaszában. Lukasz Przybylak együttese szettveszteség nélkül abszolválta a budapesti túrát.

A BRSE elleni 3-0-s idegenbeli vereség után a fehérvári hölgyek azzal a céllal utaztak az UTE otthonába, hogy visszatérjenek a győzelem útjára, és megszilárdítsák harmadik helyüket a tabellán. Nehéz mérkőzésre számíthattak, hiszen soron következő ellenfelük négy nappal korábban épp azt az SZBRA-t verte 3-1-re, amely a Magyar Kupában megálljt parancsolt a kék-fehéreknek.

Az összecsapás ennek megfelelően szorosan kezdődött. A hazaiak 16-16-ig tartották a lépést, akkor azonban a MÁV Előre három ponttal meglépett. Pallag Ágnesék jól őrizték az előnyt, így az első, önbizalomnövelés szempontjából is fontos szettet behúzták. Ezt követően a vendégek újfent elővették a szezon során már többször is bemutatott szebbik arcukat. A második és a harmadik játszmában is végig fölényesen vezetve diadalmaskodtak.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa a vendégek légiósa, Maia Dvoracek volt 12 ponttal, a csapatkapitány, Pallag Ágnes 10 pontig jutott. 

UTE – MÁV Előre Foxconn 0-3 (21-25, 17-25, 22-25)

Budapest, UTE Röplabda Csarnok

UTE: Kindelan, Sziládi, Saldanha, Ambrosio, Moreno, Zólyomi. Csere: Baksa (liberó), Dömsödi (liberó), Kilyénfalvi, Boskó, Dani, Manninger, Whitney, Sanchez. Vezetőedző: Horváth András.

MÁV Előre Foxconn: Dvoracek, Király-Tálas, Vacsi, Matos, Szabó, Pallag. Csere: Kovács (liberó), Andersson, Markovic, Orosz, Michalewicz. Vezetőedző: Lukasz Przybylak.