Fejlődésnek indulnak vívó és kézilabda szakosztályaink

Újabb együttműködések biztosítják a MÁV Előre SC sikeres szakmai tevékenységét. Ezúttal két szakosztályunk fűzi szorosabbra együttműködését két szintén székesfehérvári sportegyesülettel.

Dr. Tálos Péter (középen) és Jankyné Kővári Csilla (jobbra) ellátják kézjegyükkel az együttműködési megállapodást.

Idén már hírt adtunk róla, hogy a MÁV Előre SC újabb szakosztályokkal bővült, köztük a magyar sikersportágnak számító vívással. A munka elindult, most pedig egy következő szintre lépett: együttműködési megállapodás született a Székesfehérvári Vívó és Szabadidő Sport Egyesülettel azzal a céllal, hogy a MÁV Előrén belül ténylegesen beinduljon a sportág működése, hosszú távon pedig az SZVSZSE verseny tevékenysége is átkerüljön a MÁV-hoz. „Nagyon örülünk a megállapodásnak, értékeljük dr. Tálos Péter elnök úr munkáját, és bízunk benne, hogy a vívó szakosztály is profitálhat belőle. Legfőbb motivációnk az volt az együttműködés létrejötte kapcsán, hogy kinőttük az eddigi helyünket az egyébként örömteli nagy taglétszám miatt. A MÁV Előrén belül lehetőségünk nyílhat egy nagyobb befogadóképességű létesítménybe költözni. Ez számunkra kiemelten fontos lenne a szakmai munkánk folyamatosan fejlődése érdekében.” – nyilatkozta Jankyné Kővári Csilla, az SZVSZSE elnöke.

Dr. Tálos Péter (középen) és Molnár Csaba (jobbra), kezükben az együttműködési megállapodásokkal.

A fentihez hasonló együttműködés köttetett a MÁV Előre SC és a Cunder Tömegsport és Utánpótlás Kézisuli Egyesület között is, ugyancsak azzal a céllal, hogy a MÁV keretein belül fejlődésnek induljon a kézilabda sportág, mind szabadidős, mind versenysport terén. Egy olyan klubhoz szerettünk volna csatlakozni, aminek neve van és a szülőknek is el tudom mondani, hogy egy sikeres egyesület részesei tudnak lenni, amihez nem kell elutazni egy másik városba. Ezt a lehetőséget nagyon köszönjük! Szeretnénk, ha Fehérváron normális férfi kézilabda lenne. Reméljük, hogy a MÁV Előre égisze alatt ez megvalósulhat. Mi utánpótlás-nevelésből szeretnénk elérni a céljainkat. Elsősorban nem az vezérel minket, hogy minél magasabb szintű csapatunk legyen, hanem inkább az, hogy minél több fiatalnak tudjunk játéklehetőséget biztosítani. Egy U20-as csapattal NB II-es szinten elégedett lennék. – nyilatkozta Molnár Csaba, a Cunder Tömegsport és Utánpótlás Kézisuli Egyesület elnöke.

A MÁV Előre SC célja, hogy a kiemelt röplabdázás mellett egyre több minőségi sportág képviseltesse magát Székesfehérvár legrégebbi sportegyesületében, minél változatosabb sportolási repertoárt felvonultatva a város és környéken élőknek. Folyamatosan a minőségi munkára törekszünk és e két egyesületnél azt látjuk, hogy az ő esetükben is minden adott ehhez. Szenvedélyesen, magas színvonalon végzik a feladatukat. Bízunk benne, hogy hosszú távú, kölcsönösen sikeres együttműködés valósul meg a mostani megállapodások gyümölcseként.” – nyilatkozta Szabó György, a MÁV Előre SC ügyvezetője.