Fél lábbal a négy között a MÁV Előre a MEVZA-ligában

Fontos lépést tett a legjobb négybe kerülésért a MÁV Előre Foxconn a MEVZA férfi röplabda Közép-európai Ligában. A fehérvári csapat a horvát Mladost Ribola Kastela ellen szerda este Ausztriában megszerezte ötödik győzelmét a nemzetközi sorozatban.

A magyar együttes mindössze egy nappal a házigazda Aich/Dob ellen elszenvedett vereséget követően lépett pályára Bleiburgban, ahol a horvát első osztályú röplabdabajnokság harmadik helyén álló Kastela várta. 

A Pesti Marcell hiányát kedden igencsak megérző kék-fehérek kezdő hatosában ismét volt változás, Tomas Dileo váltotta Szabó Vilmost a feladó pozícióban, míg a centereknél Eke Péter kapta meg a bizalmat Tomanóczy Bálint helyén. 

A MÁV Előre a vártnál gyengébben kezdte a mérkőzést, és amikor 2-5-ről 7-6-ra fordított, Dávid Zoltán vezetőedző ismét Szabót küldte pályára Dileo helyett. A két csapat 10-10-ig felváltva szórta a pontokat, a fehérvári alakulat innentől viszont folyamatosan növelte előnyét, és végül nyolc ponttal nyerte a szettet.

A második felvonás elején újfent a pályaválasztóként megjelöl magyaroknak állt a zászló. Öt ponttal is vezettek, 14-9-től viszont a Kastela egy saját ötös szériával egyenlített. A MÁV Előrének erre is volt válasza, hamar visszaállította a korábbi különbséget, melyet a végéig meg is tartott. A kétjátszmás előny lélektani fölénye szemmel látható volt Redjo Kociékon, akik már 11-4-nél hét pontos előnyt szereztek. Magabiztosan irányították a végjátékot, amibe még az is belefért, hogy 20-12-nél két fiatal, Sebestyén Márton és Péter Arnold is pályára léphessen. 

A MÁV Előre Foxconn végül három szettben győzte le a Mlaost Ribola Kastelát, így hét mérkőzés után 15 ponttal kiváló helyzetben várja az utolsó két fordulót a MEVZA-ligában. A február közepéig tartó tízcsapatos alapszakaszban mindenki egyszer játszik mindenkivel, a végén a legjobb négy jut az elődöntőbe. 

A fiúknak ezúttal sikerült fegyelmezetten játszaniuk. Attól függetlenül, hogy úgy gondolom, a játékerő-különbség alapján kötelező győzelem volt a mai, egyben nagyon fontos lépés is volt számunkra. Amint látjuk, vannak körbeverések az ellenfelek között is, így az első számú célkitűzésünk, a négyesdöntő elérhető közelségbe került. A mi kezünkben van a sorsunk, ha fent tudjuk tartani a koncentrációt, akkor sikerülni fog

– nyilatkozta Dávid Zoltán, a MÁV Előre Foxconn vezetőedzője.


MÁV Előre Foxconn – Mladost Ribola Kastela 3-0 (25-1725-20, 25-20)

Ausztria, Bleiburg

MÁV Előre Foxconn: Ambrus, Eke, Koci, Boa, Janke, Dileo. Csere: Takács (liberó), Szentesi (liberó), Szabó, Tomanóczy, Péter, Fazekas, Sebestyén. Vezetőedző: Dávid Zoltán.

Aich/Dob: Mocic, Vlahovic, Kulusic, Juric, Parcina, Cimbaljevic. Csere: Jurkovic (liberó), Mustapic, Cvijovic, Aganovic, Jureta. Vezetőedző: Almir Aganovic.