Fölényes győzelemmel zárta az Extraliga alapszakaszát a MÁV Előre

Kevesebb mint egy óra leforgása alatt, három szettben múlta felül a MÁV Előre Foxconn a Dág KSE csapatát Székesfehérváron a férfi röplabda Extraliga alapszakaszának utolsó fordulójában szerda este. 

A hazaiaknál Adrian Pricop harmadik mérkőzésére készült ideiglenes vezetőedzőként. Annak ellenére, hogy a MÁV Előrének a találkozó nem bírt téttel, a román szakember erős kezdő hatost küldött pályára, köztük a sérülésből visszatérő Christian Janket is. 

A fehérvári cspaat az elején nehezen talált magára, 9-11-ig a Dág vezetett. Utána viszont szépen lassan a tavalyi ezüstérmes is belelendült, és előbb fordított, majd percről percre növelve előnyét behúzta az első szettet.

A második felvonásban Redjo Kocit, Eke Pétert és Szabó Vilmost is lecserélte Adrian Pricop, helyükre Boa Szabolcs, Tomanóczy Bálint és Tomas Dileo érkezett. Ez a játékrész szinte teljes tükörképe volt az elsőnek, annyi a különbséggel, hogy a kék-fehérek 10-12-ről kezdték meg nagy sorozatukat, és végül öt ponttal nyertek. A harmadik játszmában aztán beindult a henger, a hazaiak 6-4-ről zsinórban kilenc pontot szereztek, ezzel lezárva a lényegi kérdéseket. Az összecsapás végén pedig Fazekas Balázs, Sebestyén Márton és Szávai Károly is lehetőséghez jutott. 

A MÁV Előre mindössze 58 perc alatt rövidre zárva az estét, szettveszteség nélkül nyerte meg utolsó alapszakasz-mérkőzését. A fehérvári csapat második helyen végzett, így március közepén kiváló pozícióból kezdheti meg a rájátszást a negyeddöntőben.

Három szettben nyertünk és mindenkinek tudtam lehetőséget adni, így elégedett vagyok. Ez a mérkőzés Christian Jankenek volt a legfontosabb, mivel az előző összecsapásokon hátfájdalmak miatt nem tudott pályára lépni. Szerencsére azonban hamar megtalálta a ritmust, csak úgy, mint Boa Szabolcs, aki nagyot játszott ma” – nyilatkozta Adrian Pricop, a MÁV Előre Foxcon ideiglenes vezetőedzője a mérkőzést követően. 


MÁV Előre Foxconn – Dág KSE 3-0 (2120, 10)

Székesfehérvár, VOK Sportcsarnok

MÁV Előre Foxconn: Szabó, Ambrus, Eke, Koci, Pesti, Janke. Csere: Takács (liberó), Szentesi (liberó), Boa, Tomanóczy, Fazekas, Szávai, Sebestyén, Dileo. Vezetőedző: Adrian Pricop.

Dág KSE: Krupánszki, Kun, Szabó, Sow, Flachner, Csordás. Csere: Czibula (liberó), Farkas (liberó), Molnár, Kókai, Bandi, Pongó. Vezetőedző: Buzás Miklós Dániel.