Fontos rangadóval nyitják labdarúgóink a tavaszi szezont

A téli szünetet követően a MÁV Előre SC férfi U19-es labdarúgócsapata gőzerőkkel készül a Vármegyei I. osztályú bajnokság folytatására, ahol rögtön rangadóval indul újra a pontvadászat.

A felnőtt férfi mezőnyben vitézkedő utánpótláscsapat a szünetben sem tétlenkedett. A téli kispályás utánpótlás műfüves kupa megnyerése után heti három edzéssel és a Fejér Megyei Labdarúgó Szövetség által megrendezésre kerülő nagypályás műfüves tornán való részvétellel tartotta formában magát, ahol a csoportjában csak rosszabb gólkülönbséggel szorult a második helyre.

A helyosztó mérkőzésen sajnos alul maradtunk a jobb erőkből álló Mór csapata ellen. Ettől függetlenül dicséret illeti az egész csapatot ugyanis méltó ellenfelei voltunk a felnőtt bajnokságban szereplő kluboknak. A móri csoportból 8 csapatból a 4. helyezést értük el, magunk mögé utasítva utánpótlás csapatként több felnőtt együttest is” – nyilatkozta Márkus Lajos, a MÁV Előre SC U19-es labdarúgócsapatának vezetőedzője.

A felkészülés zárásaként a kék-fehérek a regionális bajnokságban szereplő Sárbogárd U19-es csapatához látogattak. Az idegenben vívott mérkőzésen egy kiváló erőkből álló ellenfél ellen sikerült nyerniük. 

Az utánpótláscsapat megalakulásával, a klub célja, hogy lehetőséget nyújtson minden labdarúgást szerető fiatal számára. Az újonc együttes 10 forduló után a tabella 4. helyét foglalja el, de nem titkolt célja, hogy dobogós helyezést érjen el az idény végén. 

A Vármegyei I. osztályú bajnokságban a hétvégén indul újra a pontvadászat. A tavaszi szezon első találkozója pedig rögtön egy rangadó lesz. Márkus Lajos legénysége a második helyen álló Sárosd csapatánál vendégeskedik szombaton 10 órától.