Győzelemmel indította a tavaszt a MÁV Előre labdarúgócsapata

Rendkívül fontos három pont megszerzésével indította a MÁV Előre SC férfi U19-es labdarúgócsapata a tavaszi szezont a Fejér Vármegyei I. osztályú bajnokságban.

Márkus Lajos vezetőedző együttese a sikeres téli felkészülést követően a tabella második helyén álló Sárosd csapatához látogatott szombaton. A mérkőzést nagy várakozás előzte meg. A fehérvári együttes tavaly alulmaradt hazai pályán, ezért szerette volna kiköszörülni a csorbát, hogy versenyben tudjon maradni a dobogóért. 

A rangadó gyors adok-kapokkal vette kezdetét. A sárosdiak egy szögletet követően már a 6.pecben vezetést szereztek, a kék-fehérek azonban nem omlottak össze, Nyizsnyik Zoltán remek egyéni teljesítménye révén mindössze két perc elteltével egyenlítettek. 

A 32. percben egy remek indítás után Gerencsér Zsolt szépség díjas góllal fordított, majd Papp Milán a 34. percben kettőre növelte a MÁV Előre előnyét. Az első felvonás ekkor még mindig tartogatott meglepetéseket. Közvetlenül a szünetet jelző sípszó előtt a hazai csapat büntetőt kapott, melynek gólra váltásával szépített.

A térfélcserét követően egyik csapat sem fújt visszavonulót, férfias küzdelem folyt az eső miatt fellazult talajú pályán. A második játékrész derekán a Sárosd igyekezett nyomást gyakorolni ellenfelére, ez viszont nem zökkentette ki a higgadtan játszó vendégeket. A 65. percben egy kontratámadás révén Nyizsnyik Zoltánhoz került a labda. A korábban gólszerzésben jeleskedő játékos remek fizikai adottságát kihasználva tálalt a középre érkező Körmöczi Milán elé, aki megszerezte csapata negyedik gólját.

A hármas sípszóig szükség volt még Gelencsér Kristóf éberségére, a kiválóan teljesítő hálóőrnek köszönhetően azonban az állás változatlan maradt. A MÁV Előre 4-2-es idegenbeli győzelemmel vágott vissza az őszi vereségért. 

Rettentően büszke vagyok a csapatra, hiszen egy nagyon rossz talajú pályán, hátrányból fordítva, igazi csapatmunkával, küzdeni tudásból jelesre vizsgázva sikerült értékes három pontot szerezni idegenben egy közvetlen rivális ellen” – nyilatkozta Márkus Lajos, a MÁV Előre SC U19-es labdarúgócsapatának vezetőedzője a mérkőzést követően.

Győzelmével a MÁV Előre 11 mérkőzést követően a Vármegyei I. osztályú bajnokság negyedik helyén áll. Márkus Lajos legénysége a következő fordulóban, március 16-án 16 órától a Martonvásár együttesét fogadja hazai pályán.


Fejér Vármegyei I. osztály U-19

Sárosd, Sárosdi Sporttelep

Sárosd U19 – MÁV Előre SC U19 2-4 (Hallósi 6’, Hanzli 45’ ill. Nyizsnyik 8’, Gerencsér 32’, Halász 34’, Körmöczi 65’)