Háromszettes siker a BDSE felett

Három játszmában múlta felül a MÁV Előre-BERICAP a Budaörsi DSE-t a női röplabda NB I Liga alapszakasz 3. fordulójából pótolt vasárnapi mérkőzésen. A Gárdonyban lejátszott bajnokin Iva Duradonic egymaga harminc pontot szerzett, amivel a mezőny legeredményesebbje lett.

Sokáig váratott magára ez a bajnoki találkozó, mire le tudták játszani a felek. A MÁV kezdett jobban, 7:2-nél már öt ponttal vezetett. Majd felzárkózott a BDSE, de egyenlítés helyett ismét Kiss Annáék léptek meg, 16:8-nál újfent tetemes volt a hazai előny. Érdemben nem változott már a játék képe, a MÁV 25:19-re nyert. A második felvonásban sokáig vezetett a vendégcsapat, de 13:13-nál sikerült egyenlíteni, majd átvenni a vezetést. A folytatás szorosan alakult, de Farkas Mihály alakulata végig előnyben tudott maradni és végül 25:22-es sikerrel már 2:0-ra vezetett összesítésben. A harmadik játékrész eleje inkább az első, mint sem a második szetthez hasonlított: 6:0-val kezdett a MÁV és ez megalapozta a dominanciát a továbbiakra is. Ugyan 20:18-nál mindössze két pont volt a házigazda előnye, 25:21-re így is hozták a kötelezőt Sebestyén Flóráék és behúzták a bajnokit 3:0-val.

Női röplabda NB I Liga alapszakasz, 3. forduló:
MÁV Előre-BERICAP – Budaörsi DSE 3:0 (19, 22, 21)
Gárdony, zárt kapuk. Vezette: Sík, Szarka.

“A múlt héten mindent kiadtunk magunkból játékban a Gödöllő ellen, így ezen a meccsen közel sem teljesítettünk olyan jól, mint a GRC-vel szemben. Talán több saját hibánk volt ma, mint az eddigi három januári mérkőzésünkön összesen. Viszont nagyot küzdöttek a játékosaim – mint malac a jégen -, így most ez a harcosság kellett a három pont megszerzéséhez a remekül játszó Budaörs ellen.”

Forrás