Heti röpikörkép (2023.11.20-i hét) 

Folytatták menetelésüket utánpótlás korú röplabdázóink is, számos szép eredménnyel lettek gazdagabbak az elmúlt hétvége folyamán. 

November 25. (szombat):

Torma Ágnes U20 Országos Bajnokság / Leány U20 II. osztály Nyugat alapszakasz, Balatonfüred: 

VECS Kék – MÁV Előre kék 0-3

MÁV Előre kék – SZBRA II. 3-2 

MÁV Előre kék: Pricop, Göböly, Tarr, Marcinka, Rózsás, Zolnai, Szabó, Péntek, Budai, Horváth.

Vezetőedző: Pricop Adrian

Torma Ágnes U20 Országos Bajnokság / Leány U20 III. osztály Nyugat alapszakasz, Lovasberény: 

MÁV Előre fehér – Veszprém Volley 0-3 

ÉDRA – MÁV Előre fehér 3-0 

MÁV Előre fehér: Somogyi, Felkai, Takács, Dulai, Tábi, Poser, Hegyi, Schwarzinger, Zajácz, Pinke, Horváth, Szávai. 

Vezetőedző: Kovács Mária 

“Lendületes mérkőzésen, lelkesen játszott a csapat. Sokat javult a lányok teljesítménye a mezőnyjátékban. A támadások befejezésének kell keményebbnek és határozottabbnak lenni és a sáncolásban kell még fejlődni, hogy eredményesebben hárítsuk az ellenfél ütéseit. Gratulálok a Veszprém Volley csapatának a győzelemhez” – nyilatkozta Varga Mária vezetőedző az első mérkőzés után. 

“A csoport élmezőnyébe tartozó ÉDRA dolgát az első és a második játszmában sikerült megnehezítenie a lányoknak. Ezekben a játékrészekben többször előnyben voltunk, de a játszmák befejezésére elfogyott az erő és a koncentráció. A csapatösszhang akadozott, ebben kell a következő időszakban fejlődni a játékosaimnak. Gratulálok az ÉDRA csapatának a győzelemhez” – fogalmazott Varga Mária vezetőedző a második mérkőzés után.

Tatár Mihály U15 Országos Bajnokság / Fiú U15 I. osztály alapszakasz, Lovasberény: 

MÁV Előre kék – VRCK 3-0

Fino Kaposvár ‘A’ – MÁV Előre kék 3-1

MÁV Előre kék: Tamási, Hirt, Kassai, Fehér, Szamosfalvi, Ottó, Borók, Kovács, Oláh. 

Vezetőedző: Varga László

Tatár Mihály U15 Országos Bajnokság / Fiú U15 III. osztály NYUGAT alsóház, Nemesvámos: 

Veszprém RK – MÁV Előre fehér 3-1

MÁV Előre fehér – Fino Kaposvár ‘B’ 3-1

Ügyesen játszottunk az első mérkőzésen, már nem csak nyitás taktika volt, hanem támadásban is volt elképzelésünk. Örülök, hogy sok támadást tudtunk indítani. Második mérkőzésünkön elszenvedtük »utolsó-első győzelmünket«, ebben a bajnoki szezonban. A srácok ügyesen játszottak és memutatták, hogy jelenleg milyen szinten tudnak röplabdázni. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez!” – nyilatkozta Nagy Róbert vezetőedző a mérkőzések után. 

November 26. (vasárnap):

dr. Tarnawa Ferdinánd U20 Országos Bajnokság / Fiú U20 I. osztály alapszakasz, Dunaújváros: 

DSE Röplabda Akadémia – MÁV Előre 0-3

MÁV Előre – VRCK 0-3

MÁV Előre: Szendrői, Lukács, Péter, Gál, Sturm, Kovács, Szávai, Sebestyén, Vida, Tálos, Szentesi Naményi. 

Vezetőedző: Koch Róbert 

dr. Kotsis Attiláné U15 Országos Bajnokság / Leány U15 II. osztály NYUGAT alapszakasz, Balatonfüred: 

VESC Fehér – MÁV Előre kék 1-3 

MÁV Előre kék – SZBRA 3-1 

MÁV Előre kék: Szabó, Somogyi Nóra, Varga, Kovács B., Kovács V., Nagypál, Király-Incze, Huczka, Szuromi, Kovács, Szűcs, Rézman, Somogyi Nikolett, Sziráki.

Vezetőedző: Horváth Virág.

Az első mérkőzésen voltak bizonytalanságok, viszont mindig volt a pályán valaki aki húzta előre a csapatot. A Balatonfüred ellen egy magasabb színvonalú, taktikus játékra kellett váltanunk, ami sikerült. A nehéz helyzetekben is higgadt, tiszta fejjel játszottak a lányok, kiváló védekezéssel és agresszív támadás befejezésekkel. Gratulálok a csapatomnak!” – nyilatkozta Horváth Virág vezetőedző a győztes mérkőzések után. 

dr. Kotsis Attiláné U15 Országos Bajnokság / Leány U15 III. osztály NYUGAT-A alapszakasz, Lovasberény:

MÁV Előre fehér – DSE Röplabda Akadémia 2-3

EMERICUS U15 A – MÁV Előre fehér 3-0

MÁV Előre fehér: Kratancsik, Trampler, Schöffer, Szender, Krell, Egerszegi, Tizer, Kindl, Páthi, Csik, Dági, Hegedűs-Nagy. 

Vezetőedző: Próderné Pálinkó Szilvia.

Maratoni csatát vívtunk a dunaújvárosi csapattal, az izgalmas, 130 perces mérkőzésen fordulatban nem volt hiány. A fáradtság megjelenésével azonban egyre pontatlanabb lett a játékunk és a lelkesedésünk is alábbhagyott, így az ellenfelünk megérdemelten nyert” – nyilatkozta Próderné Pálinkó Szilvia vezetőedző az első mérkőzés után.

Fáradtan, kicsit lélekben megtörve kezdtünk neki a második mérkőzésnek. A nyitásfogadásunk és a potyalabdák bejátszása sokkal gyengébben ment, mint amire képesek vagyunk, a hálónál viszont magabiztosak voltunk, a sok szép támadás feledtette ugyan a hibákat, de az ellenfelünk dolgát így sem tudtuk megnehezíteni” – fogalmazott Próderné Pálinkó Szilvia vezetőedző a második mérkőzés után. 

dr. Kotsis Attiláné U15 Országos Bajnokság / Leány U15 IV. o. Észak-Dunántúl `D` alapszakasz, Kunsziget: 

MÁV Előre piros – MTE 1904 1-3

Győri DRC Pink U15 – MÁV Előre piros 1-3 

MÁV Előre piros: Pisch, Simon B., Farkas, Molnár, Diczkó, Halenár, Burián, Somogyi, Fürst, Hege, Puskás. 

Vezetőedző: Kovács Mária. 

A mosonmagyaróvári csapat ellen könnyedén nyerték a lányok az első játszmát. A játék minden elemében jobbnak bizonyultak ellenfelüknél. A 2. szettben felcserélődtek a szerepek és a másik csapat győzött. A harmadik játszma volt a döntő szett, 30:28 arányban alulmaradtunk. A negyedik játékrészre elfogyott az erő a csapatból. Összességében a nyitás-nyitásfogadás volt, ami eldöntötte a végeredményt. Gratulálok az MTE 1904 csapatának a győzelemhez” – nyilatkozta Kovács Mária vezetőedző az első mérkőzés után. 

A győri csapat ellen fáradtan léptek pályára a lányok. Csökkent a figyelem. Az első játszma megnyerése után több hibával játszott a csapat, amit a győriek kihasználva megnyerték a második játszmát. Összességében keményebb nyitásokkal és biztosabb alapjátékkal sikerült győzelemmel befejezni a bajnokság alapszakaszát. Minden játékos pályára lépett, szép teljesítmény volt” – fogalmazott Kovács Mária vezetőedző a második mérkőzés után.