Idegenbeli sikerek NB II-ben

A MÁV Előre Röplabda Akadémia női és férfi együttese is idegenben lépett pályára az NB II-es bajnokságok soros játéknapján. Mindkét együttesünk szettveszteség nélküli győzelmet aratott.

A női NB II Nyugat “B” csoport 12. fordulójában a Haladás VSE vendége volt a MÁV Előre RA szombaton. Farkas Mihály gárdája egy óra és tíz perc alatt 3:0-ra nyerte a mérkőzést, egy szoros, két könnyebb szettben.

Női röplabda NB II Nyugat “B” csoport, 12. forduló:
Haladás VSE – MÁV Előre Röplabda Akadémia 0:3 (-23, -9, -17)
A MÁV kerete: Sebestyén, Sólyom, Kovács, Kiss, Szilágyi, Fáskerti. Vezetőedző: Farkas Mihály.

Farkas Mihály vezetőedző: “Tegnap este még Debrecenben játszottunk NB I-es meccset, így a sok utazás után egy kicsit álmosan és fáradtan kezdtük a mérkőzést. Az első szett végjátékának megnyerése aztán adott egy kis erőt, hogy 3:0-val begyűjtsük a 3 bajnoki pontot.”

A kilenccsapatos pontvadászatban a MÁV Előre vezeti a tabellát: az eddig lejátszott hat mérkőzésen öt siker mellett egyetlen vereséget volt kénytelen elkönyveli. Tizenhat szerzett pontttal áll a második, tizenhárom pontos UTE U21 előtt.

Kedden a férfiak NB II-es pontvadászatában is Vas megyébe utaztak a fehérvári röplabdázók. A szombathelyi SZoESE otthonában a lányokhoz hasonló eredménnyel, azaz 3:0-s sikerrel zártak Gazsi Péter tanítványai.

Férfi röplabda NB II Nyugat csoport, 6. forduló:
SZoESE – MÁV Előre Röplabda Akadémia 0:3 (-16, -23, -22)
A MÁV kerete: Arató, Lukács, Szávai, Tóth, Hortobágyi, Németh, Szőke, Kerék, Balogh, Füzék, Szentesi. Vezetőedző: Gazsi Péter.

A kilenc klubot számláló bajnokságban két győzelemmel és három vereséggel, hat ponttal hatodik helyen áll a MÁV Előre Röplabda Akadémia.

Forrás