Idegenben is legyőzte a Pénzügyőrt a MÁV Előre Foxconn

Másodszor is szettveszteség nélkül verte meg a tavalyi bronzérmest a MÁV Előre Foxconn a férfi röplabda Extraliga alapszakaszában. A fehérvári együttes innentől kezdve már minden idegszálával a szerdai, Kaposvár elleni Magyar Kupa negyeddöntő visszavágóra koncentrálhat. 

A Pénzügyőr SE és a MÁV Előre Foxconn legutóbb október 15-én csapott össze egymással a nemzeti bajnokságban, akkor a kék-fehér együttes 3-0-ra nyert Székesfehérváron. Erre a találkozóra felemás élményekkel érkeztek a csapatok. A budapestiek az Extraligában nehezen tudnak a top 4 közé férkőzni, a Magyar Kupában címvédőként ellenben bejutottak az elődöntőbe. A fehérváriak ezzel szemben a pontvadászatban veretlenek, a hazai kupasorozatban viszont szerdán nehéz helyzetbe kerültek, a VOK Sportcsarnokban 3-1-es vereséget szenvedtek a FINO Kaposvártól. 

A mérkőzés elején egyáltalán nem az látszott, hogy a MÁV Előre játékosait megrázta a hétközi kudarc. A kissé tartalékosan pályára lépő vendégek az első szettben gyakorlatilag az első pontot kivéve végig magabiztosan vezettek, és esélyt sem adtak ellenfelüknek. A második játszma még ennél is simábban alakult, tízpontos különbséggel vonultak pihenőre a csapatok.

A Pénzügyőr talán a harmadik felvonásban izzasztotta meg leginkább a fehérvári együttest. Egészen 8-8-ig kiegyenlített volt a játék, a MÁV Előre azonban ismét érvényesíteni tudta akaratát, és végül újabb szettet húzott be hatpontos különbséggel.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa a vendégek csapatkapitánya, Redjo Koci volt, 14 ponttal. Őt szorosan követte Pesti Marcell (MÁV Előre Foxconn) és Majoros Balázs (Pénzügyőr SE) 13-13 ponttal. 

Betegségek és sérülések miatt ma kicsit másképp álltunk fel, mint máskor. Természetesen a szezon előtt számítottunk ilyen helyzetekre, és jó volt látni, hogy azok, akik beálltak, éltek a lehetőséggel. A Pénzügyőr is fiatalított, változott a csapata, így ezen az összecsapáson mi voltunk az esélyesek. Szükségünk volt erre a mérkőzésre, hogy picit felhozzuk magunkat a Magyar Kupa negyeddöntőre. Örülök, hogy érvényesült a papírforma, nem kellett négy-öt szettet játszanunk, és újabb sérültünk sem lett

– nyilatkozta Dávid Zoltán, a MÁV Előre Foxconn vezetőedzője a mérkőzés után. 

A MÁV Előre Foxconn továbbra is veretlen az Extraligában, szerdán azonban nagy kihívás elé néz. A Magyar Kupa negyeddöntőjében 1-3-as állásról kell fordítania a továbbjutáshoz Kaposváron. 


Pénzügyőr SE – MÁV Előre Foxconn 0-3 (19-25, 15-25, 19-25)

Budapest, Pénzügyőr Sportcsarnok

Pénzügyőr SE: Kispál, Kovács, Tóth, Kiss, Kövessy, Mihálovits. Csere: Feliciano (liberó), Kozhuharov (liberó), Székely, Majoros. Vezetőedző: Jókay Zoltán.

MÁV Előre Foxconn: Eke, Koci, Boa, Tomanóczy, Pesti, Dileo. Csere: Takács (liberó), Szentesi (liberó), Szabó, Ambrus, Fazekas, Janke, Szávai, Sebestyén. Vezetőedző: Dávid Zoltán.

Kiemelt kép forrása: Facebook/Pénzügyőr SE Röplabda