Két fehérvári legendával erősített labdarúgó szakosztályunk

Új vezetőedző és kapusedző csatlakozott a MÁV Előre SC U19-es labdarúgócsapatához. Csucsánszki Zoltán a karmesteri feladatokat vette át a kispadon, míg Disztl Péter hálóőreink pallérozásáért felel majd. 

Csucsánszki Zoltán 1978-ban a Csepel színeiben mutatkozott be az élvonalban. Ezt követően, 1985-től 1991-ig a Videoton labdarúgója volt. 1988 és 1990 között öt alkalommal szerepelt a válogatottban. Játékosként harmincszoros diák és ifjúsági válogatott (1980–84), tízszeres utánpótlás válogatott (1984–86). Vezetőedzáként a Tárnok KSK-nál, a Móri SE-nél és a Videoton U19-es csapatánál gyűjtött tapasztalatokat.

Disztl Péter a magyar labdarúgó-válogatottban 1984 és 1989 között 37 alkalommal védett. Tagja volt az 1986-os mexikói világbajnokságon részt vevő csapatnak, ahol két mérkőzésen ő védett. Klubszinten a Videoton SC UEFA-kupában a döntőig menetelő csapatában vállalt meghatározó szerepet. Játékoskarrierjét követően kapusedzőként folytatta. Többek közt a Videotonnál, a Puskás Akadémiánál, a felnőtt nemzeti csapatnál és a Siófoknál tevékenykedett. 

A két fehérvári futball legenda ezentúl a MÁV Előre SC ígéretes tehetségekből álló U19-es csapatának sikereiért felel. Az idei szezonban debütáló együttes a Fejér Vármegyei I. osztály U19-es bajnokságában 15 mérkőzés után a negyedik helyen áll 28 ponttal, mindössze négy ponttal lemaradva a második pozíciót elfoglaló Sárosdtól. 

Hatalmas öröm és megtiszteltetés, hogy példaképeink elfogadták meghívásomat és vezetésükkel, kimagasló technikai fejlődésre és igazi csapategységre tehetnek szert játékosaink. Ez az EGYSÉG kiemelkedő teljesítményeket érhet el, emlékezetes pillanatokat élhet át, mely nem csak a szurkolókat teszik majd boldoggá, de inspirálhatja a következő generációt is. Köszönjük Márkus Lajosnak, hogy ellátta a vezetőedzői teendőket ezidáig, további sportsikereket kívánunk

– mondta a szerződés aláírását követően Kovács Krisztián, a MÁV Előre SC ügyvezető igazgatója.

Volt már alkalmam megismerkedni a csapat játékosaival. Kiváló hozzáállású fiatalok, akikben ott van a potenciál a fejlődésre. A célunk az, hogy a fiúk mérkőzésről mérkőzésre jobb teljesítményt nyújtsanak, és az elkövetkezendő években a lehető leggyorsabb ütemben fejlődjenek. Erre minden lehetőséget megkapunk a MÁV Előre vezetőségétől, így izgatottan vágunk bele ebbe az ígéretes vállalkozásba

– nyilatkozta Csucsánszki Zoltán, a MÁV Előre SC U19-es labdarúgócsapatának frissen kinevezett vezetőedzője.

 

Csucsánszki Zoltán vezetőedző, Kovács Krisztián ügyvezető igazgató és Disztl Péter kapusedző