Könnyed győzelem a Challenge Kupa visszavágó előtt

Újabb győzelmet aratott a MÁV Előre Foxconn a férfi röplabda Extraliga alapszakaszában szombat délután. A fehérvári együttes úgy múlta felül szettveszteség nélkül a Vidux-Szegedi RSE csapatát, hogy közben minden játékosa értékes perceket kapott a pályán. 

A hétközi szorosra sikerült Challenge Kupa győzelmet követően Dávid Zoltán vezetőedző jelezte, játékosain érzi a fáradtságot, ezért két nap pihenőt adott legénységének. A Szeged ellen nyílt titok volt, hogy a hangsúly azon lesz, hogy mindenki újra felvegye a ritmust. Ennek megfelelően a MÁV Előre meglehetősen felforgatott kezdő hatossal vágott neki a mérkőzésnek. 

Az első szettben pályára került a Volley Näfels ellen is sokat játszó Tomas Dileo mellett Sebestyén Márton és Fazekas Balázs is, míg a második játékrészben Redjo Koci, Tomanóczy Bálint, Pesti Marcell és Takács Milán helyett Eke Péter, Boa Szabolcs, Christian Janke és Szentesi Bálint kapott lehetőséget. A cserék ellenére a fehérvári együttes különösebb gond nélkül húzta be az első két játszmát, és készülhetett az összecsapás rövidre zárására.  

A szegediek azonban másképp gondolták. Már a második szett elején mutatott öt- és hárompontos sorozatukkal is jelezték, képesek veszélyt jelenteni, a harmadikban hozott hasonló széria után azonban már sokkal ügyesebben őrizték vezetésüket. Ezzel alaposan meglepték a fehérváriakat, akiknél idő közben Szávai Károly is pályára lépett. A MÁV Előre nem ingott meg, először 23-23-nál érte utol ellenfelét, majd végül 27-25-ös eredménnyel hozta le az utolsó játszmát.

A hazaiak ezzel ötödik összecsapásukat is megnyerték a férfi Extraliga alapszakaszában, ahol továbbra is ők az egyedüli hibátlan mérleggel rendelkező csapat. 

Kötelező győzelmet vártam, és be is igazolódott a papírforma. Megint azon volt a hangsúly, hogy minél több fiatalt tudjak játszatni. Igazából ma ez volt a legfontosabb. Attól függetlenül, hogy a vége ilyen szorosra sikerült, a végén mi örülhettünk a pontoknak. Hétfőn Svájcba utazunk, természetesen ott is nyerni akarunk” – nyilatkozta a mérkőzés után Dávid Zoltán, a MÁV Előre Foxconn vezetőedzője.

MÁV Előre Foxconn – Vidux-Szegedi RSE 3-0 (25-1725-21, 27-25)

Székesfehérvár, VOK Sportcsarnok

MÁV Előre Foxconn: Koci, Tomanóczy, Pesti, Fazekas, Sebestyén, Dileo. Csere: Takács (liberó), Szentesi (liberó), Szabó, Ambrus, Eke, Boa, Janke, Szávai. Vezetőedző: Dávid Zoltán.

Vidux-Szegedi RSE: Pintér, Honti, Sarnyai, Kiss, Demcsák, Durigon. Csere: Polyák (liberó), Bodnár, Szepesi, Fitor. Vezetőedző: Berkes Zoltán.