MÁV Előre dartsosok a Dreher Budapest Open-en!

Három játékosunk is részt vett a március 11-én rendezett nemzetközi WDF (Darts Világszövetség) bronz kategóriás versenyén.

Osváth Bence kiesett sajnos az első körben, de igen értékes tapasztalatokat szerzett.

Gyöngy Árpád szépen menetelt: Goyne Jack ellen 4-3-ra nyert a 256 között, Nagy Tibor ellen 4-1-re nyert a 128 között, Borbély András (a címvédő magyar bajnok) állította csak meg a legjobb 64 között.

A legmesszebbre Tamás Péter jutott, aki a 9.helyet szerezte meg. 

Péter így értékelte a teljesítményét:

11:30-kor állhattam először tábla elé, ahol a horvát Matija Prpic volt az ellenfelem. Még nagyon első meccs illata volt a játéknak, de így is sikerült 70 fölötti átlaggal 4-1 arányban továbbjutni a 64 közé. Itt már egy jóval rutinosabb és magasabb játékszínvonalat képviselő játékos várt: a csehek egyik kiválósága, Dalibor Smolik. Nagyon nehéz mérkőzés volt, 5 illetve 6 körös játékokat kellett hozni a sikerért, ami végül meg is lett: 4-3 ide. A 32-be a tábladöntőn a román válogatott Adrian Frim várt rám. Ez a meccs talán még nehezebb volt, mint az előző. Az ellenfél nagyon rutinos játékos volt, de itt is sikerült 2 db 5 köröst dobni, egyet rögtön az elején, a másikat pedig nagyon jókor, az utolsó legben, ezzel 4-2-vel megnyertem a táblámat és már a 16 között voltam. Itt a holland Moreno Blom következett, akin látszott, hogy az a játék, amit én extrának tartok magamtól, az neki alap. Sokat kivett belőlem az előző két meccs, a holland pedig nagyon erősen dobott, erőlködés nélkül. 4-0-val így ő jutott tovább. Végül ő nyerte meg a napot, honfitársát, az ismert PDC játékost, Jelle Klaasent is legyőzve. Összegezve a napot: nagyon jól éreztem magam és első WDF nemzetközi versenyemként nagyon elégedett vagyok a 9. helyezésemmel.

A játék színvonaláról  sokat elárul, hogy az elődöntőben Moreno Blom a legjobb formában lévő magyar játékost, Kovács Patrikot (97) 106-os átlaggal verte.