MÁV Előre SC – AlbaFit sikerek az év legrangosabb FitKid nemzetközi versenyén! 

November 9-12 között került megrendezésre a XIX. FitKid European Championship és a II. Acro Free Dance European Open Cup az Alicante tartományhoz tartozó La Nucia városban. A MÁV Előre SC színeiben, Magyarországot képviselve hétfős különítmény utazott Spanyolországba, Lővei Mária és Major Gábor edzők vezetésével. 

A négynapos versenysorozat alatt 7 ország, 816 sportolója mérte összes tudását különböző kategóriákban. A kiutazást követő első versenynapon, csapatkategóriában kezdték meg szereplésüket az AlbaFites lányok. A szorgos felkészülésnek meg is lett az eredménye, hiszen a dobogó harmadik helyét foglalhatták el.  

Az első osztály egyéni kategóriájában Imre Dóra bizonyult a legeredményesebb versenyzőnek, aki ezüstérmet szerzett a European Championship Open versenyen. Dóri rutinos versenyzőnek számít, komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, eddigi legjobb eredményét mégis a la nuciai versenyen érte el. 

Másodosztályban is képviselték magukat versenyzőink, „A” kategóriában Farkas Zselkye lépett szőnyegre és mutatta be egyedi stílusú koreográfiáját. Első nemzetközi versenyén végül 9. helyen végzett. Bednarik Luca “B” kategóriában jeleskedett, szintén debütálva a nemzetközi porondon. Ő a 6. helyet szerezte meg. 

“Nagyon büszkék vagyunk lányainkra, lelkes kis csapatunk fegyelemmel, kitartással és példaértékű egymás iránti szeretettel készült erre a versenyre, aminek meg is lett az eredménye. Köszönjük a szülőknek, hogy lehetővé tették lányaik kiutazását a fantasztikus, tengerparti városba, La Nuciába. Köszönet a szponzorunknak, amely »felöltöztette« csapatunkat szép egységes, magyar címeres ruhába, amit büszkén viseltünk az év legrangosabb versenyén” – nyilatkozta Major Gábor vezetőedző a nemzetközi versenysorozat után. 

Hatalmas gratuláció illeti a lányokat, további kitartó, sikeres felkészülést kívánunk a következő évre! 

MÁV Előre SC – AlbaFit csapata: Cseh Viktória, Csegezi Csenge, Farkas Zselyke, Gaál Abigél, Imre Dóra, Kozák Nikolett, Lórodi Liza 

Vezetőedzők: Lővei Mária, Major Gábor