Nagy falatnak bizonyult a címvédő Kaposváron

Hazai pályán győzte le a Fino Kaposvár a MÁV Előre Foxconn csapatát a férfi Extraliga alapszakaszában csütörtök este. 

A címvédő és a tavalyi ezüstérmes legutóbbi csatáját előbbi nyerte öt szettben, a tizenkilencszeres bajnok azonban a Kecskemét ellen már elszenvedett egy vereséget a szezonban, így az újabb bajnoki rangadón már az alapszakasz első helyének sorsa volt a tét. 

Az Extraliga két legjobban teljesítő csapata ott folytatta az adok-kapokot, ahol február 11-én abbahagyta. A mérkőzés elején 17-16-ig felváltva röpködtek a pofonok, majd Hubicska két ász nyitásával lépéselőnybe kerültek a hazaiak. A MÁV Előre 22-20-nál és 24-22-nél is közel járt a felzárkózáshoz, ez azonban nem sikerült. 

A második szettben 14-10-nél már négypontos volt a Fino előnye. Dávid Zoltán, a kék-fehérek vezetőedzője ekkor döntött másodszor a csere mellett. Szabó Vilmos érkezett feladó pozícióba, Fazekas Balázs pedig Pesti Marcell helyére. A változtatás meghozta hatását: 16-17-nél már a MÁV Előre vezetett, majd 21-21-től, többek közt három Fino hibának köszönhetően kiegyenlítette az állást.

A hirtelen jött lendület a harmadik felvonás tizenegyedik pontjáig tartott, 4-7-től viszont a címvédő ismét kezébe vette az irányítást. A vendégek 23-16-nál elképesztő sorozatba kezdtek, a következő hét pontból csak saját hibájukból vesztettek két pontot, de azok is elegendőnek bizonyultak a 2-1-es kaposvári előnyhöz. 

A korábbiakhoz hasonlóan alakult a negyedik játszma: 14-13-ig kiegyenlített volt a csata, aztán a Fino elszakadt ellenfelétől. Ebben nagy szerepe volt Baróti Árpádnak, aki embertelen mennyiségben termelte a pontokat, 23-16-os állásnál már tizenkettőnél járt a szettben. Többet nem is kellett hozzátennie, a mérkőzést Hubicska Patrik zárta le. 

Az összecsapás legeredményesebb játékosa Baróti Árpád volt, aki 29 pontig jutott. 

Voltak megint biztató jelek a csapat játékában, de úgy látszik, hogy a legjobb pillanatokat sem sikerül úgy meglovagolnunk ezeken a kiélezett meccseken, ahogy kéne. Az egyenlítés után úgy kezdtük a harmadik szettet, mintha 2-0-ra vezetne a Kaposvár. Ezt a mentális gátat kéne átlépnünk

– nyilatkozta Dávid Zoltán, a MÁV Előre Foxconn vezetőedzője a mérkőzést követően.


FINO Kaposvár – MÁV Előre Foxconn 3-1 (25-22, 22-25, 25-21, 25-20)

Kaposvár Aréna

FINO Kaposvár: Hubicska, Magyar, Bögöly, Novoselov, Lescay, Baróti. Csere: Bozóki (liberó), Eördögh (liberó), Zarka, Iván, Kalmár, Quevedo, Laczó, Tóth. Vezetőedző: Slobodan Prakljacic.

MÁV Előre Foxconn: Ambrus, Koci, Tomanóczy, Pesti, Janke, Dileo. Csere: Takács (liberó), Szentesi (liberó), Szabó, Eke, Boa, Fazekas, Szávai, Sebestyén. Vezetőedző: Dávid Zoltán.