Nem bírtunk a Dággal

3:0-s vereséget szenvedett a MÁV Előre-BERICAP a Dág KSE-től a férfi röplabda NB I Liga alapszakasz szombati mérkőzésén. A találkozó érdekessége volt, hogy semleges helyszínen, Tatán csaptak össze a felek.

Harmadik a negyedikkel nézett farkasszemet a MÁV Előre-BERICAP-Dág KSE bajnokin a férfi röplabda-bajnokság 13. fordulójában, szombaton. Gelencsér Balázs dobogós gárdája szokatlan helyszínen, a tatai Güntner Arénában fogadta a dágiakat. Az első szett nagyon szoros eredményt hozott, végül a vendégek nyertek 25:23-ra. A második játszmában kevésbé alakultak izgalmasan a történések, ezt az etapot 25:18-ra hozta Zirigh Balázs vezetőedző alakulata. A harmadik felvonásban sem tudtak érdemben megújulni Stefanovics Krisztiánék, így 25:21-es sikerrel 3:0-ra győzött a Dág.

Győzelmének köszönhetően a Dág feljött a tabella harmadik helyére, a MÁV pedig visszacsúszott a negyedik pozícióba.

Férfi röplabda NB I Liga alapszakasz, 13. forduló:
MÁV Előre-BERICAP – Dág KSE 0:3 (-23, -18, -21)
Tata, zárt kapuk. Vezette: Barabás, Mezőffy.
MÁV: Oleksii, Náhol, Neukum, Kholman, Salazar, Kulcsár. Csere: Takács, Szentesi (liberók), Tóth, Stefanovics. Vezetőedző: Gelencsér Balázs.
Dág: Buzás, Kunert, Kun, Takács, Flachner, Sow. Csere: Kara, Steiner (liberók), Balázs. Vezetőedző: Zirigh Balázs.

Gelencsér Balázs vezetőedző: “Nagyon nehéz mit mondani a mai találkozó után. Az ellenfél a játék minden elemében fölénk nőtt. Meg sem tudom számolni, mennyi könnyű pontot adtunk nekik: sok rontott nyitás, rengeteg indokolatlanul elütött labda. Halvány árnyékai voltunk önmagunknak. A következő két mérkőzésen megadatik az esély, hogy bebizonyítsuk, milyen sportemberek is vagyunk valójában.”

Zirigh Balázs vezetőedző: “Gratulálok az egész csapatnak, tökéletesen megvalósítottuk, amit kidolgoztunk erre a meccsre! A döntő az volt, hogy igazi csapatként működve, roppant fegyelmezett és stabil játékkal ki tudtuk használni az ellenfél hibáit. Jó úton haladunk célunk elérése felé.”

Forrás