Oda-vissza alulmaradtunk a kecsmétiekkel szemben

A rájátszásban eddig hibátlag mérleget produkáló Kecskeméti RC ellen ezúttal sem tudott nyerni a MÁV Előre-BERICAP. A férfi röplabda Extraliga kvalifikáló kör 6. fordulójában három szettben maradt alul Gelencsér Balázs alakulata.

A tatai Güntner Arénába mindössze ötvenhét percig tartott a MÁV Előre-BERICAP – Kecskeméti RC bajnoki összecsapás. Az első szettban fej-fej mellett haladtak a csapatok, amit az is bizonyít, hogy 8:6-nál a MÁV, 15:17-nél a KRC, 20:19-nél pedig ismét a vasutas gárda vezetett. Ezután viszont négy pontot szereztek zsinórban a vendégek, s hiába zárkóztak fel Salazarék, egyenlíteni nem tudtak. A Kecskemét 25:23-ra nyerte a nyitó etapot a Kecskemét.

A második játszmában jelentősen eltérő volt a játék képe az elsőhöz képest: a KRC végig vezetett, a MÁV csak az eredmény után futott. 13:12-nél ugyan egyetlen ponttal mentek a kecskemétiek, de egalizálás helyett négy vendég pont következett. Innentől pedig Dávid Zoltán csapata magabiztosan behúzta a szettet, 25:16-ra.

A harmadik játékrész sem szólt hazai feltámadósról, 10:1-es remek szériával kezdett a Kecskemét. 16:12-nél sikerült négy pontra megközelítenie a MÁV-nak ellenfelét, azonban 24:14-nél a korábbinál is nagyobb volt a különbség a két fél között. Végül a másodikhoz hasonlóan ezt a szettet is 25:16-ra hozta a KRC, 3:0-s sikerrel lezárva a bajnoki mérkőzést.

A tabellán a Kecskemét továbbra is első 6/6-os győzelmi mutatóval, míg a MÁV Előre-BERICAP ötödik helyen áll egy győzelemmel és öt vereséggel.

Forrás