Sima győzelem a Szolnok ellen

Magabiztos játékkal nyert a MÁV Előre-BERICAP a Szolnoki Röplabda Klub ellen, a férfi NB I Liga alapszakasz 7. fordulójában. A házigazda együttes 3:0-ra hozta a kötelezőt.

A csapatkapitány, Neukum Gábor, valamint Stefanovics Krisztián nélkül állt fel a házigazda MÁV Előre-BERICAP a Szolnok elleni bajnokin, de ez nem jelentett akadályt Gelencsér Balázs tanítványainak. Az első szett elején ugyan vezettek a vendégek, de 6:6-nál már egál volt, nem sokkal később pedig a hazaiaknál volt az előny. A folytatásban a két együttes közti különbség fokozatosan nőtt, végül 25:14-re nyertek Náhol Gergőék. A második játékrészben végig dominált a MÁV és 25:17-re győzött. A harmadik, egyben záró felvonásban ismét voltak jó pillanatai a szolnokiaknak, 8:7-nél például vezettek is, de a szett kéősbbi részében megint a fehérvári gárdának jött ki jobban a lépés. 25:18-re hozták a szettet Arató Kristófék, a mérkőzést pedig 3:0-s sikerrel zárták.

Férfi röplabda NB I Liga alapszakasz, 7. forduló:
MÁV Előre-BERICAP – Szolnoki RK 3:0 (14, 17, 18)
Székesfehérvár, 50 néző. Vezette: Szabó, Bátkai-Katona.
MÁV: Arató, Oleksii, Náhol, Kholman, Salazar, Kulcsár. Csere: Takács (libero), Tóth. Vezetőedző: Gelencsér Balázs.
Szolnok: Fenyvesi, Molnár, Banai, Biró, Guzmics, Quintz. Csere: Mészáros (libero), Kómár. Vezetőedző: Gulyás Ferenc.

Az eredmény alakulása: I. szett: 3:5, 11:8, 16:9, 22:12. II. szett: 3:0, 13:7, 21:17. III. szett: 2:1, 7:8, 18:13, 

Gelencsér Balázs: “Rögtön a kezdésnél felállást kellett változtatunk a csapatkapitány, Neukum Gábor adminisztratív okból elvesztése miatt. Szerencsére a csapat gyorsan túl lendültünk ezen, és a végig dominálva, saját játékunkat játszva, magabiztosan nyertük a mérkőzést. Gratulálok a fiúknak!”

Gulyás Ferenc: “Úgy gondolom, h túrázni jőttünk röplabdázás helyett. Sokkal komolyabban kellett volna venni az ellenfelet. Szégyellem magam a csapat nevében.*

Forrás