Szuperrangadó a VOK Sportcsarnokban: a Kaposvár ellen nagy lépést tehetünk a Magyar Kupában

Szerdán megrendezésre kerül a magyar férfi röplabdaszezon első szuperrangadója a MÁV Előre Foxconn és a Fino Kaposvár között. A két együttes legutóbb az Extraliga döntőjében csapott össze, idén elsőként a Magyar Kupa negyeddöntőjében keresztezik egymást útjaik. 

VÁLTS JEGYET A SZUPERRANGADÓRA!

A sokak által csak előrehozott döntőként emlegetett párharc első összecsapására január 10-én szerdán 19 órakor kerül sor a székesfehérvári VOK Sportcsarnokban, ahol a rendezők ismét telt házas mérkőzésben bíznak. 

A hazai csapat nagy reményekkel várja a találkozót. A MÁV Előre továbbra is az egyetlen veretlen csapat az Extraligában, ahol eddig 9 mérkőzésen 27 nyert és 4 vesztett szett mellett 26 pontot gyűjtött. A Kaposvár ugyan 12 lejátszott mérkőzéssel vezeti a tabellát, de a Kecskemét csapatától vereséget szenvedett az alapszakaszban. 

A két csapat legutóbb az Extraliga döntőjében találkozott. Akkor a MÁV Előre újoncként szerepelt a legmagasabban jegyzett nemzeti bajnokságban, és végül a tapasztaltabb Kaposvár került ki győztesen a három győzelemig tartó összecsapásból. 

Redjo Kociék ezúttal azonban már nemzetközi mérkőzésekkel a hátuk mögött érkeznek a negyeddöntőre. A kék-fehérek a CEV Challenge Kupában az idei szezonban a nyolcaddöntőig meneteltek, a MEVZA Közép-európai ligában pedig ötből négy győzelemmel komoly esélyesnek számítanak a négyesdöntőbe való továbbjutásra.

Elszántan várjuk az összecsapást. Augusztus óta több mint 160 edzésünk volt. Az több mint 480 órát jelent, ráadásul az alapozással, mindennel együtt játszottunk 30 mérkőzést. Ennél felkészültebbek nem is lehetnénk. Kulcsfontosságú lesz, hogy milyen mentalitással érkeznek meg a fiúk a mérkőzésre. Nem szabad, hogy a Kaposvár 20 éves múltját nézzék. Az idei szezont kell szem előtt tartaniuk, a pillanatnyi formát és azt a sok munkaórát, ami mögöttünk van. Mindig hangsúlyozom, hogy ezekben a helyzetekben az érzelmi faktor dominál. Remélhetőleg a szurkolók ismét fantasztikus hangulatot teremtenek, ami hatalmas lökést adhat a csapatnak

– nyilatkozta Dávid Zoltán, a MÁV Előre Foxconn vezetőedzője a mérkőzés előtt. 

VÁLTS JEGYET A SZUPERRANGADÓRA!


Magyar Kupa – negyeddöntő, első mérkőzés 

2024. 01. 10. 19:00, VOK Sportcsarnok

MÁV Előre Foxconn – Fino Kaposvár 

A mérkőzést a Hunvolley.tv élőben közvetíti.