Tornagyőzelemmel hívta fel magára a figyelmet a MÁV Előre újraalakult U19-es futballcsapata! 

A MÁV Előre SC nyáron ismételten elindította férfi U19-es futballcsapatát, mely a Vármegyei I. osztályú bajnokságban vitézkedik a 2023/24-es szezonban. A pontvadászatban kiválóan teljesítő együttes a téli felkészülési időszakban sem tétlenkedik, kispályás tornákkal tartja formában magát.

Az utánpótláscsapat megalakulásával, a klub célja, hogy lehetőséget nyújtson minden labdarúgást szerető fiatal számára. Az újonc együttes 10 forduló után a tabella 4. helyét foglalja el, de nem titkolt célja, hogy dobogós helyezést érjen el az idény végén. 

Mivel a bajnokság csak márciusban folytatódik, a felkészülési időszakban számos tornán méretteti meg magát az alakulat, amely többek között kispályás futsal bajnokságba és nagypályás téli bajnokságba is benevezett. Január 20-án részt vett a Fejér Vármegyei Labdarúgó Szövetség kispályás, műfüves utánpótlás tornáján, ahol kiélezett küzdelmeket láthattak a nézők. A MÁV Előre egészen a döntőig menetelt, több erős, regionális bajnokságban játszó csapatot is maga mögé utasítva. A fináléban a címvédő Mór együttesével találkozott, amellyel szoros párharcot vívott, de végül 2-0-s győzelmet aratott. A tornát veretlenül, 31 rúgott góllal és mindössze 4 kapott góllal zárta az újonc csapat. 

„Külön öröm, hogy a szép és eredményes játék mellett, a torna csapatába bekerült Gerencsér Zsolt és Scheier Martin is, akiknek kimagasló teljesítményükhöz ezúton is gratulálunk!

– nyilatkozta Márkus Lajos utánpótlás vezetőedző.  

Eredmények: 

Videoton Baráti Kör – MÁV Előre 0:5

MÁV Előre – Iváncsa 4:0

Ikarus Maroshegy – MÁV Előre 4:4

MÁV Előre – Seregélyes 14:0

Pátka – MÁV Előre 0:2

Döntő mérkőzés: 

MÁV Előre-Mór 2:0