Továbbra is hibátlanul

Ezúttal a TFSE otthonából hozta el a bajnoki pontokat a MÁV Előre-BERICAP a női röplabda-bajnokságban. Az NB I Liga alapszakasz ötödik játéknapján 3:1-re nyertek a Fésüs-lányok.

Már az első szettben jelezte a MÁV, hogy győzelemért utazott a budapesti TFSE otthonába: 25:18-ra nyert, majd a második játékrészt is behúzta, igaz, jóval szorosabb eredménnyel (28:26). 2:0-s előny birtokában azonban a harmadik szettben nem sikerült lezárni a bajnoki találkozót. A házigazda viszonylag simán, 25:16-ra győzött és 2:1-re szépített. A negyedik felvonás viszont a meccs végét jelentette: Orosz Biankáék 25:21-gyel zárták a játszmát, 3:1-gyel pedig a mérkőzést.

Női röplabda NB I Liga alapszakasz, 5. forduló:
TFSE – MÁV Előre-BERICAP 1:3 (-18, -26, 16, -21)
MÁV: Borostyán F., Budai V., Martinez I., Berkó V., Zolnai V., Sziládi V., Busa S., Petri I., Berkó L., Szabó L., Orosz B., Kovács E. Vezetőedző: Fésüs Irén.

A MÁV Előre-BERICAP már ötödik sikerét aratta ötödik bajnokiján újoncként, az NB I Ligában. Érdekesség, hogy a legutóbbi szezonban az NB II Nyugati csoportot huszonhárom mérkőzésen elért huszonhárom győzelemmel zárta a csapat, amihez még hozzájött két osztályozón elért siker. Összességében tehát a mostani a zsinórban harmincadik diadala volt a MÁV-nak bajnoki mérkőzéseken, a 2018-as szezonkezdet óta. Bravó!

(fotó: archív)