Újabb győzelmével átvette a vezetést a MEVZA-ligában a MÁV Előre Foxconn

Negyedik mérkőzését is megnyerte a MÁV Előre Foxconn a MEVZA férfi röplabda Közép-európai Ligában Mariborban. A kék-fehér együttes azt a VCA Amstettent múlta felül, amelyet korábban a CEV Challenge Kupában is búcsúztatott.

Dávid Zoltán, a MÁV Előre Foxconn vezetőedzője már a kétnapos megmérettetés előtt elmondta, Ambrus Bence vasárnapi horrorsérülését követően még jobban kell figyelnie a stábnak a játékosok pihentetésére. Főleg annak fényében, hogy jövő héten a fehérvári csapat a Challenge Kupa nyolcaddöntőjében Spanyolországba utazik, ahol a Pamesa Teruel ellen kell a legjobbját nyújtania.

A nyilatkozat fényében a VCA Amstetten elleni első mérkőzés azt sejteti, hogy a csütörtöki, OK Maribor elleni összecsapáson várható nagyobb rotáció. Ezúttal ugyanis a liberó posztot kivéve hat játékos játszotta végig a teljes, 72 perces játékidőt.

A MÁV Előre kezdő hatosa magabiztosan kezdte a mérkőzést, az első szettben 6-6-tól folyamatosan építette előnyét, és végül öt ponttal nyerte a felvonást. A lendület a második játszma közepéig kitartott, akkor azonban az osztrák együttes új erőre kapott, és rendesen megszorongatta Redjo Kociékat. A nyomás viszont ebben a szezonban nem hat a fehérváriakra, akik, ha kicsit nehezebben is, de másodjára is felülkerekedtek ellenfelükön. 

A harmadik szettben nagy hajrát indított az Amstetten, amely egészen 16-16-ig irányította is a játékot. Ekkor azonban Dávid Zoltán legénysége újból beleerősített, és egy ötpontos szériának köszönhetően lezárta a párharcot.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa a MÁV Előre feladó átlója, Pesti Marcell volt, 20 ponttal. A fehérváriak csapatkapitánya Redjo Koci 13, míg Christian Janke 12 pontig jutott. Az osztrák együttesből egy játékos sem tudta elérni a kétszámjegyű eredményt.

Mindig nehéz idegenben játszani MEVZA-mérkőzést olyan csapatok ellen, amelyek már sok éve indulnak ebben a sorozatban. Most a listát is vezetjük, ami nagyon nagy szó számunkra. Az Amstettent idén már harmadjára sikerült megvernünk. Az első két szettben nagyon fegyelmezettek voltunk, teljesen uraltuk a játékot, és annak ellenére, hogy a harmadik játszma elején osztrák ellenfelünk kicsit felülkerekedett, tudtunk váltani, és megnyertük az összecsapást. Azért nem cseréltem, mert a srácok jó ritmusban voltak és nem látszottak fáradtnak. Holnap a Maribor ellen lépünk pályára. Egy kiváló szlovén együttesről van szó, de úgy gondolom, hogy megfoghatók. Számunkra minden mérkőzésen csak a győzelem lehet a cél, úgyhogy nem állunk meg, megyünk előre” – nyilatkozta Dávid Zoltán, a MÁV Előre Foxconn vezetőedzője a mérkőzést követően.

VCA Amstetten NÖ – MÁV Előre Foxconn 0-3 (20-25, 23-25, 20-25)

Szlovénia, Maribor

VCA Amstetten NÖ: Hüther, Barrial, Spring, Derejczyk, Schober, Krasneuski. Csere: Zehner (liberó), Jackman, Anegay, Provaznik. Vezetőedző: Tomás Galimberti.

MÁV Előre Foxconn: Eke, Koci, Tomanóczy, Pesti, Janke, Dileo. Csere: Takács (liberó), Szentesi (liberó), Szabó, Boa, Péter, Fazekas, Szávai, Sebestyén. Vezetőedző: Dávid Zoltán.