Újabb ötszettes rangadót nyert a MÁV Előre Foxconn női röplabdacsapata

Folytatta menetelését a MÁV Előre Foxconn a női röplabda Extraliga alapszakasz harmadik fordulójában. Pallag Ágnesék a Kaposvári Női Röplabda Club ellen nyertek fontos rangadót a legjobb négybe kerülésért vívott harcban a székesfehérvári VOK Sportcsarnokban.

A két csapat kétszer is játszott a felkészülési időszakban, így ennek megfelelően szorosan indult a mérkőzés. Lukasz Przybylak, a MÁV Előre vezetőedzője sokat cserélt, Kovács, Tóth és Orosz váltogatta egymást, ezzel sikerült kicsit meglepni a kaposváriakat. Egészen 10-10-ig fej-fej mellett haladtak az együttesek, ekkor azonban újat tudtak húzni a hazaiak, és 16-12-re elléptek riválisuktól. Az előny egészen a végéig kitartott, és bár 25-25-öt is mutatott az eredményjelző, egy elrontott vendég nyitás után Maia Dvoracek révén a hazai csapat lezárta az első játszmát.

Az elsőhöz hasonlóan a második szett elején sem bírtak egymással a felek, 11-12-től azonban ezúttal a vendégeknek sikerült meglógniuk, és 16-21-nél már érezni lehetett, túl sok a fehérvári rontás a fordítás eléréséhez. Lukasz Przybylak hiába kért időt 17-23-nál, a brazil Sara Dias csapata élére állt, így a KNRC 17-25-ös eredménnyel egyenlített.

A harmadik felvonásban a mérkőzés folyamán többször liberó nélkül védekező kaposvári hölgyek tovább építkeztek a MÁV Előre játékosainak hibáira, előbb 10-15-re, majd 17-23-ra is vezettek. A kék-fehérek vezetőedzője újfent időkéréssel próbálta rendezni a sorokat, de ez már nem segíthetett. A szettet a brazil Adriani Vilvert erőteljes ütésével 20-25-re húzták be a vendégek.

A megtépázott önbizalom jelei mutatkoztak a hazai csapaton a negyedik játszmában. Rossz helyre feladott labdák, pontatlan ütések, és a KNRC máris 10-14-es előnyre tett szert. A pontokat egész mérkőzésen kiegyensúlyozottan termelő Pallag Ágnes és Maia Dvoracek igyekezett megtolni az együttes szekerét. Törekvésük sikerrel zárult, egy nagy fordításnak köszönhetően 18-17-re már a MÁV Előre vezetett, majd egy kiváló meneteléssel, 25-22-es eredménnyel kiharcolta a döntő szettet. 

Az utolsó felvonásban már újra azt a magabiztos csapatot láthatták a fehérvári nézők, amely a mérkőzés elején a pályára lépett. A hullámvölgyből az SZBRA elleni összecsapáshoz hasonlóan ismét kikecmergő MÁV Előre 8-6-os vezetésével fordultak a felek. A KNRC-ben maradt még erő, hogy a végsőkig kitartson, a hazai együttes viszont már nem engedte ki a kezéből az irányítást, és végül 15-11-re behúzta a mindent eldöntő játszmát. 

Jól kezdtük a mérkőzést, a második és harmadik szettben azonban sok volt a hiba. Nem mentek a blokkok, és nem értünk oda a lepattanókra, ami frusztrálttá tette a lányokat. A mi erőnk abban rejlik, hogy fel tudunk állni ezekből a nehéz szituációkból, és túl tudunk rajtuk lendülni. Sokszor ez egy fájdalmas folyamat, de ezek a tapasztalatok szükségesek az előrelépéshez. Büszke vagyok a csapatomra” – nyilatkozta Lukasz Przybylak a mérkőzést követően. 

A harmadik forduló nyitómérkőzése után a MÁV Előre Foxconn 7 ponttal vezeti a tabellát a női röplabda Extraligában.

MÁV Előre Foxconn – KNRC 3-2 (27-25, 17-25, 20-25, 25-22, 15-11)

Székesfehérvár, VOK Sportcsarnok

MÁV Előre Foxconn: Dvoracek, Matos, Szabó, Pallag, Orosz, Michalewicz. Csere: Tóth (liberó), Kovács (liberó), Vezsenyi, Tarr, Andersson, Király-Tálas, Vacsi, Markovic. Vezetőedző: Lukasz Przybylak.

KNRC: Vilvert, Martin, Szedmák, Dias, Tóth-Bodovics, Santos. Csere: Rády (liberó), Parker (liberó), Lima, Godó, Radnai. Vezetőedző: Vincent Lacombe.