Zsinórban a harmadik bajnokit nyertük meg

Három szettben verte a Palotát a MÁV Előre-BERICAP a női röplabda NB I Liga legutóbbi körében. A szombati találkozó első szettje izgalmas volt, a másodikat és harmadikat viszont simán hozták Kovács Evelinék.

A bajnoki egyperces gyászszünettel kezdődött, mivel Borbély István, az Ybl Általános Iskola testnevelő tanára a napokban elhunyt. A röplabda kedvelő pedagógusnak elévülhetetlen érdemei voltak abban, hogy tanítványai megszerették a sportágat és akiknek olyan lendületet tudott adni, ami a mai napig kitart. Többek között klubunk elnöke, Nagy Róbert is Borbély tanár úr tanítványa volt.

Küzdelmes játékkal örvendeztette meg a két csapat a szurkolókat az első játszmában. Mindkét oldalon szép támadás kombinációk és értékes pontok születtek. A házigazda ugyan ellépett ellenfelétől néhány alkalommal, de húsz egység felett is fel tudott zárkózni a budapesti gárda. Az első fehérvári szettlabdát hárították is a vendégek, a másodikat azonban már nem tudták, 25:23-ra hozták a kezdést Farkas Mihály játékosai.

A második szett eleje hasonlóan izgalmasan alakult, mint az első, viszont a folytatásban egyre nagyobb előnyt dolgoztak ki maguknak Kiss Annáék, aminek végül fölényes, 25:19-es siker lett a jutalma.

A harmadik felvonásra mintha teljesen elfáradtak volna a fővárosiak, amit remekül használt ki a vendéglátó. A második szettbeli nagy különbség ezúttal is megvolt féltávnál, ami a végéig kitartott. Ennek az etapnak 25:19 lett a vége, összesítésben pedig 3:0-ra nyertek Ivone Martinezék.

Női röplabda NB I Liga alapszakasz, 15. forduló:

MÁV Előre-BERICAP – Palota VSN Kft. 3:0 (23, 19, 19)

Székesfehérvár, vezette: Szél M., dr. Árpás K.

MÁV: Budai V., Martinez I., Crespi S., Busa S., Szabó L. Csere: Kovács E. (liberó)., Berkó L., Zolnai V., Szilágyi N., Borostyán F. Vezetőedző: Farkas Mihály

Palota: Halla P., Mester O., Kiss V., Czene A., Király D., Bleicher N. Csere: Keen A. (liberó)., Benedek G., Thuránszky A. Vezetőedző: Valasik Marietta

A mérkőzés alakulása: I. szett: 5:6, 12:11, 18:14, 22:18. II. szett: 0:2, 6:6, 11:9, 19:12. III. szett: 2:0, 10:3, 14:6, 19:14, 24:19

Farkas Mihály: “Az első szettben nagyon jól játszott és küzdött a Palota, amivel igen megnehezítette a dolgunkat. Annak külön örülök, hogy sikerült mindenkinek játéklehetőséget adni.”

Valasik Marietta: “Amit edzésen csinálunk, az tükröződik a mérkőzésen is. Az elejét jól bírtuk, utána viszont mentálisan és fizikálisan is visszaestünk. Sok volt a nyitásfogadási hibánk.”

Forrás