A második hely a tét Békéscsabán

Öt napon belül második rangadójára készül a MÁV Előre Foxconn női röplabdacsapata az Extraligában. Pallag Ágnesék szerdán Békéscsabára látogatnak, ahol a tavalyi ezüstérmes feni rájuk a fogát.

Meglepően könnyedén vette a FATUM-Nyíregyháza elleni kihívást a MÁV Előre Foxconn pénteken. Lukasz Przybylak vezetőedző együttese három szettben rendezte le az előzetesen kiélezettnek vélt párharcot, ezzel fellépve a tabella harmadik helyére. 

A következő ellenfél azonban keményebb diónak ígérkezik. A Swietelsky-Békéscsaba tavaly az Extraligában és a Magyar Kupában is ezüstérmet szerzett, míg a MEVZA Közép-európai Ligában magasba emelhette a sorozat trófeáját. 

A fehérvári hölgyek malmára hajthatja a vizet, hogy soron következő ellenfelük mindkét idei vereségét hazai pályán szenvedte el. A Vasas és a Nyíregyháza is győzelemmel távozott tőlük, igaz a hétvégén a címvédő csak a döntő szettben tudott felülkerekedni az egyre jobb formába lendülő békéscsabaiakon. 

Tudjuk, milyen erős ellenfél a BRSE. Azzal is tisztában vagyunk, mennyi trófeát nyertek az utóbbi időben. Tiszteljük őket, de mindezek ellenére úgy gondolom, hogy nagyon kemény csatát fogunk velük vívni a tabella második helyéért. Két különböző stílus találkozik majd egymással: a BRSE nyers erőre építő, offenzív játéka és a mi gyors, technikás röplabdánk. Szerdán meglátjuk, melyik lesz hatékonyabb. Érdekes összecsapásra számítok, egy jó adag extra nyomással a játékosok vállán. Be akarjuk bizonyítani, hogy bárkire veszélyesek lehetünk, és a Nyíregyháza elleni győzelmünk után ez egy újabb remek alkalom erre” – nyilatkozta Lukasz Przybylak a mérkőzés előtt. 

A mérkőzést szerdán 18 órától a Hunvolley.tv élőben közvetíti.

Női röplabda Extraliga alapszakasz, szerda, 18:00

Békéscsabai Városi Sportcsarnok

Swietelsky-Békéscsaba – MÁV Előre Foxconn