Az NB I Liga élén végeztünk és Extraliga-csapat ellen folytatjuk

3:0-s összesítéssel jutott döntőbe, vagy más néven kvalifikációs körbe a MÁV Előre SC a férfi röplabda NB I-ben, miután a SZESE Győr elleni elődöntő harmadik felvonásán is három szettben győzött. Egyúttal első helyen zárt az NB I Ligában Németh Ödön együttese.

Nagyjából tíz percig tartotta a lépést a Győr a hazaiakkal az első szettben, ezután egyre nagyobb különbség alakult ki a két csapat között. A hajrá már-már örömjátékba ment át, szinte bárki labdához érhetett, azzal pontot csinált vagy legalább azt készített elő. 25:14 lett a vége.

A második felvonás elején két ponttal is ellépett a SZESE, de 5:7 után zsinórban négy pontot szereztünk és a mínuszból pluszt kovácsoltunk. Ezután lemásolva az első játszmában nyújtott teljesítményt, állva hagytuk a vendégeket és 25:13-ra behúztuk a szettet.

A harmadik játékrész maximum annyiban változott az első kettőhöz viszonyítva, hogy a kisalföldiek fordításba vetett minimális hite is tovaszállt. A MÁV-játékosok felszabadultan röplabdáztak, Németh Ödön vezetőedző pedig több fiatal cserejátékosnak is lehetőséget adott a bizonyításra. A szett vége 25:10 lett a házigazda javára, a mérkőzést és az elődöntős párharcot is 3:0-ra nyerte a MÁV Előre SC.

Férfi NB I Liga elődöntő, 3. mérkőzés
MÁV Előre SC – SZESE Győr 3:0 (14, 13, 10)
Székesfehérvár, 60 néző. Vezette: Szarka, Tillmann.
MÁV: Németh Zs., Náhol G., Kaposi T., Kholman N., Salazar Y., Stefanovics K. Csere: Takács M., Nagy Á.(liberók), Damsits L., Szőke Z., Sziládi D. Vezetőedző: Németh Ödön.
SZESE: Horváth B., Szántósi B., Leiner P., Falvay B., Flachner K., Puspán B. Csere: Bicskó D. (liberó), Apáti B., Mészáros Á., Bíró B. Vezetőedző: Fehér Tibor.
Az eredmény alakulása: I. szett: 3:2, 6:3, 12:8, 16:10, 20:11, 24:13. II. szett: 5:5, 8:7, 16:9, 21:10, 24:13. III. szett: 4:2, 14:7, 22:10

Németh Ödön: „Helyenként szépen játszottunk ma és esélyeshez méltón továbbjutottunk. Elégedett vagyok, hogy megnyertük az NB I Ligát. Most készülünk a következő párharcra, amely az Extraliga hatodik helyezettje ellen lesz. Gratulálok a fiúknak, a Győrnek pedig további sok sikert kívánok!”

Fehér Tibor: „Gratulálok a Fehérvárnak a mai teljesítményéhez és további sok sikert kívánok a bajnokságban! Sajnos betegségek és sérülések miatt tartalékosan érkeztünk, ma ennyi telt tőlünk. Várjuk a folytatást.”