Elnökségi ülést tartottunk

Évindító elnökségi ülést tartott a MÁV Előre SC. A megbeszélést sok aktualitás és az elmúlt időszak értékelése tette indokolttá. 

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, 2021 tavasza óta Dr. Tálos Péter személyében új elnökkel és új szemlélettel zajlik az a munka, ami Székesfehérvár patinás egyesületének egykori fényét igyekszik visszahozni. Az elnök mellett egy új menedzsment is azon fáradozik ősz óta, hogy az 1909-ben alapított klub minél szélesebb sportolási lehetőséget nyújtson a fehérvári fiatalok számára. Cél, hogy számukra helyben legyen elérhető egy olyan magas szintű sporttevékenység, amely a szakszövetségek által is elismert. Az is fontos szempont, hogy ezen felül biztosítva legyen a személyes boldogulás mellett egy olyan sportkarrier is, amely a városban tartja őket. 

Az elnökségi ülés fontosságát mi sem bizonyítja jobban, minthogy valamennyi elnökségi tag jelen volt, illetve megtisztelte jelenlétével Mészáros Attila, Székesfehérvár Megyei Jogú Város alpolgármestere is. 

Az egyeztetésen az elmúlt időszak értékelése mellett elhangzottak a szakosztályok beszámolói is. Dr. Tálos Péter elnök ismertette azokat a terveket, amelyekben már elindult a háttérmunka az egyesület csapatainak támogatása, az infrastruktúrális problémák megoldása és egy teljesen új arculat kialakítása tárgyában. 

Az elnökség határozott arról, hogy a MÁV Előre SC két új szakosztállyal gyarapodjon, ezáltal is kiszélesítve azt a sportpalettát, amit a fiatalok számára kínál. Így az eddigi tizenhárom szakosztály mellé felsorakozott a vívás és a tenisz, köszönhetően annak az „egymásra találásnak”- ahogy az új szakosztály vezetői nyilatkoztak- , amely által ezek a magyar sportéletet is meghatározó sportágak magas szintű sportszervezettségi kötelékben tudják folytatni a munkájukat. 

Az elnökség támogatta azt a szándéknyilatkozatot is, amit a további meghívott vendégek láttak el kézjegyükkel Székesfehérvár férfi kézilabda utánpótlás-nevelésének érdekében. A kezdeményezés fókuszában egy új, közös szakmai módszertan kidolgozása, egy optimalizált és centralizált közös utánpótlás-nevelés áll.