Először kaptunk ki a bajnokságban

Több alapembere nélkül állt ki a MÁV Előre-BERICAP a MEAFC-Miskolc elleni bajnokira a férfi NB I Liga alapszakasz 5. fordulójában. A székefehérvári Jáky iskola helyett a VOK-ban lebonyolított összecsapáson 3:1-re alulmaradt a házigazda.

A Denin Oleksii, Kulcsár Adrián, Kholman Norbert, Szentesi Bálint és Náhol Gergő nélkül felálló MÁV Előre-BERICAP a Videoton Oktatási Központban látta vendégül a MEAFC-Miskolcot az NB I Ligában, szombaton késő délután. Az első szett mindjárt szoros eredményt hozott: a 25:23-as sikernek a vendégek örülhettek. Azonban nem sokáig, mivel a vendéglátó a második játszmában egy pontokat tekintve mindenképpen magabiztos és könnyedebb győzelmet aratott (25:16). Az egyenlítés utáni etapban ismét a miskolciak örülhettek, 25:19-re hozták a szettet és újfent előnybe kerültek (1:2). A negyedik felvonás nem hozott újabb egalizálást a MÁV-nak: a MEAFC 25:22-es eredménnyel megnyerte a bajnoki mérkőzést 3:1-re, ezzel pedig a MÁV elszenvedte szezonbeli első bajnoki vereségét.

Férfi röplabda NB I Liga alapszakasz, 5. forduló:
MÁV Előre-BERICAP – MEAFC-Miskolc 1:3 (-25, 16, -19, -22)
Székesfehérvár, zárt kapu. Vezette: Szél, Szarka.
MÁV: Tóth, Neukum, Kerék, Arató, Salazar, Stefanovics. Csere: Takács (liberó), Szőke. Vezetőedző: Gelencsér Balázs.
MEAFC: Berkes, Török, Kovács, Kozsla, Surányi, Orosz. Csere: Szántai (liberó), Karóczi, Busák, Molnár, Kiss, Barócsi. Vezetőedző: Bagó László.

A tabellán a MÁV Előre visszacsúszott a harmadik helyre, míg a Miskolc feljött az ötödikre.

A klubhoz kapcsolódó további hír, hogy a vasárnapra kiírt MÁV Előre-BERICAP – Gödöllői RC NB I-es női mérkőzés koronavírus miatt elmarad.

Forrás