Negyedik helyen zárták női röplabdázóink az alapszakaszt

Az utolsó percig harcolva, öt szettben kapott ki a Fatum-Nyíregyháza otthonában a MÁV Előre Foxconn a női röplabda Extraliga alapszakaszának zárófordulójában szombat este. Pallag Ágnesék így a negyedik helyről várhatják a rájátszást. 

Az utolsó fordulót megelőzően három csapat versengett a második helyért a női elsőosztály alapszakaszában. A KNRC, BRSE, MÁV Előre hármasfogatból a kaposváriak szombaton hozták a kötelezőt a DVTK ellen, ahhoz azonban, hogy ők léphessenek a dobogó második fokára, vetélytársaiknak hibázniuk kellett volna. 

A MÁV Előre játékosai annak tudatában léptek pályára, hogy ha a szezon során mindeddig veretlen Vasas Óbuda érvényesíti a papírformát a Békéscsaba ellen, akkor egy sikerrel – jobb győzelmi arányuknak köszönhetően – beelőzhetik mindkét riválisukat. Lukasz Przybylak vezetőedző tanítványai ennek megfelelően elsöprő lendülettel kezdték a mérkőzést. Egy percig sem engedték át az irányítást a hazaiaknak, és hamar ötpontos vezetésre tettek szert, melyet a szett végén, többek közt Agata Michalewicz okos nyitásainak köszönhetően, egy hatpontos szériával megdupláztak. 

A kék-fehérek a második felvonásban is dominálták ellenfelüket, 8-15-nél a nyíregyháziakon a reménytelenség jelei látszódtak. A MÁV Előre röplabdázói a pálya minden pontján, igazi csapatként termelték a pontokat, melyet jól jelez, hogy ekkor még mindig nem volt olyan vendég játékos, aki kétszámjegyű ponttermésig jutott.

Mire a harmadik játszma elérkezett, már tudni lehetett, hogy a Vasas Óbuda három szettben megverte a BRSE-t, ezzel egyenes utat biztosítva a MÁV Előrének a második helyhez.

Így nézett ki a tabella, miután a Vasas Óbuda legyőzte a BRSE csapatát (Forrás: huvnolley.info)

Ahhoz azonban a fehérvári hölgyeknek még le kellett zárniuk a rangadót, ami korábban több mérkőzésen is nehéz feladatnak bizonyult. A jó kezdést ezúttal is egy már-már megszokott visszaesés követte. Lukasz Przybylaknak először kellett belenyúlnia csapatába, amit a 11-6-os hazai vezetés tett indokolttá. Josipa Markovic helyett Massiel Matos, Agata Michalewicz helyett pedig Király-Tálas Zsuzsanna érkezett a pályára. A cserék rövid időre új löketet adtak a vendégeknek, akik 13-10-re fel is zárkóztak, utána azonban újfent visszaállt a hatpontos különbség, amely a szett végéig csak tovább nőtt. 

A szépítés új lendületet adott a Fatumnak, amely megragadta a lehetőséget. Adrian Chylinski vezetőedző csapata anegyedik játszmában 14-10-re, majd 19-15-re is vezetett, utána pedig magabiztosan egyenlített. A döntő szettben az utolsó erőforrásokat vetették be a felek. A játék 5-5-ig kiegyenlített volt, a hazaiak védekezése azonban komoly gondot jelentett a vendégeknek, ami az eredményen is megmutatkozott. A Nyíregyháza végül öt kulcsfontosságú sánccal 15-10-re nyerte a rangadót, így a MÁV Előre a negyedik helyen zárta az alapszakaszt. 

Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, minőségi, agresszív röplabdával. Kontrolláltuk a helyzetet a pályán. A harmadik szettben azonban egy pillanatra dekoncentráltak lettünk, és annak a játszmának az elvesztése nagy hatással volt az önbizalmunkra. Ezt követően hiányzott az a fegyelmezettség, ami az elején megvolt. Ez végül sokba került. Sajnos el kell fogadnunk, hogy a negyedik helyen várjuk a negyeddöntőket” 

– nyilatkozta Lukasz Przybylak, a MÁV Előre Foxconn vezetőedzője a mérkőzést követően.

A női röplabda Extraliga alapszakasz végeredménye

(Forrás: huvnolley.info)

Fatum-Nyíregyháza – MÁV Előre Foxconn 3-2 (15-25, 14-25, 25-15, 25-19, 15-10)

Nyíregyháza, Continental Aréna Centerpálya

Fatum-Nyíregyháza: Jeremic, Carabali, Kocic, Da Mata, Lászlop, Szabó. Csere: Farkas (liberó), Földi, Tóth F. (liberó), Tóth D., Tolnai, Rufin-Martínez, Antivero. Vezetőedző: Adrian Chylinski.

MÁV Előre Foxconn: Dvoracek, Andersson, Markovic, Pallag, Orosz, Michalewicz. Csere: Kovács (liberó), Tóth J. (liberó), Bednarek, Király-Tálas, Vacsi, Ventura, Matos. Vezetőedző: Lukasz Przybylak.