Szintet lépett darts csapatunk

Magasabb szinten folytatja szereplését a MÁV Előre SC Darts Szakosztályának két csapata a következő idényben. A következő szezonra vonatkozó tagság a Steel Nemzeti Csapatbajnokság III. osztályának döntőjével vált biztossá.

Szépen halad előre klubunk darts szakosztálya, miután a 2022-es szezonban két, hasonló tudású gárdával küzdötte végig a csapatbajnokságot. A négy forduló alatt sikerült mindkettőnek megnyernie saját csoportját és így kvalifikálnia a döntőbe. A rájátszással felérő zárófordulóban a tét az volt, hogy a jövőre jelentősen átalakuló bajnoki rendszerben hol foglalhat helyet a MÁV Előre.

A budapesti KÖKI Terminálban rendezett fináléban, az „A” csapat a Vecsés, a DEAC és a kiskőrösi Malom SE alkotta csoportból túljutva, majd a III. osztály későbbi bajnokától szoros meccsen kikapva végzett második helyen. Ez a következő idényt illetően szintlépést jelent, ugyanis a jelenlegi harmadosztály az újonnan induló negyedik vonal lesz, míg a mostani harmadosztály – amelyben a MÁV is indulhat – egy jóval kevesebb csapatot számláló, erősebb bajnokság lesz. 

A MÁV Előre „B” csapata a budapesti Smile DC, a Galgamenti DSE, a szekszárdi Alisca DC, továbbá a Szomszéd DC alkotta csoportból ugyan nem tudott túljutni, viszont a továbbiakban a DEAC elleni sikerrel és a Körmendi DC elleni döntetlennel az „A” jelű csapathoz hasonlóan biztosította jövő évi harmadosztályú tagságát.

Hátul: Tamás Péter, Kracz Csongor, Kanczler Dániel, Kovács Zoltán, Piller József, Prigl Tamás, 
Középső sor: Nagy Tamás, Gergely Zoltán, Németh Gábor, Csizi Gábor
Fekvő sor: Nagy Richárd (A képen nem szerepel: Viszt Gábor, Karsai Márk, Cserni Sándor