Világbajnoki bronzzal és örömkönnyekkel zárult rúdsportolóink tavalyi éve

Eredményes időszakon vannak túl rúdsport szakosztályunk sportolói, akik négy versenyen mérettették meg magukat az év végén, többek közt a barcelonai világbajnokságon is. Kelemen Nikolett tanítványai ismét több érmet hoztak haza Fehérvárra. 

Rúdsportolóink ősznyitó versenyére egészen október 22-éig kellett várni, amikor is szakosztályvezetőnk az idén először megrendezésre kerülő Pole Queen Hungary-n vett részt. Az eseményre csak 18 év feletti versenyzők nevezhettek exotic versenyszámmal. 

Először indultam életemben ilyen kategóriában. Itt az volt a mérvadó, hogy a bemutatott produkció mennyire művészi, erotikus. A ruha nem mozdulhat el, intim testrész nem felfedhető. Sajnos végül nem lett eredményem egy furcsa kategória-átsorolás miatt, amit a mai napig nem értek. Mindenesetre jól éreztem magam” – fejtette ki Kelemen Nikolett.

Az előadást ide kattintva nézheted meg.

Október 28-29-én került sor a Magyar Kupára a Magyar Levegősportok Szövetsége szervezésében. Míg klubunk sportolói tavasszal a MALESZ nagyversenyén még nyolcan indultak, öt érmet szerezve, idén egy profi versenyzőnk vett részt rajta. 

Ebben az évben a tinédzserkorú profi versenyzőinket elszólította az élet. Elköltöztek, másik iskolába vették fel őket, illetve átrendeződtek a prioritásaik. Éppen ezért sok szeretettel várunk minden elhivatott fiatalt, aki szeretne sikereket elérni ebben a sportágban” – mondta szakosztályvezetőnk.

Egyedüli versenyzőnk, a 16 éves Porga Zsaklin Alexa végül aranyérmet hozott el a Para Pole kategóriájában. 

Zsaklin a saját határait és falait folyamatosan döntögeti le. A tavaszhoz képest kétszer annyi technikai bravúrt mutat be. Tavasszal még csak egy rudat tudott használni, most már kettőn mutatja be versenyszámait” – tette hozzá Kelemen Nikolett.

Porga Zsaklin előadását ide kattintva nézheted meg.

November 11-én a Pole Artistic Ariel Hungary (PAAH) versenyen három MÁV Előre sportoló vett részt. Irányi Orsolya és Törzsök Mónika a 40+ kategóriában ezüst-, illetve bronzérmet szerzett. Mácsár Vivien a 18 év felettiek kategóriájában betegen is helytállt, de helyezést nem ért el.

Saját magához mérten mindenki számára nagy fejlődést hozott. Kiváló hangulatú esemény volt” – fejtette ki szakosztályvezetőnk.

Törzsök Mónika előadását ide kattintva nézheted meg.

Világbajnoki bronzzal zárult az év

Porga Zsaklin címvédőként a tavaszi hazai eredményei révén jutott ki a barcelonai világbajnokságra. A nemzetközi rúdsport szövetség (POSA) által létrehozott versenyen három vetélytársa volt, és a MALESZ kiemelt elit sportoló támogatottjaként indult a rangos eseményen a magyar delegáció tagjaként.

A World Pole Art elnevezésű vb-n Zsaklinnak a Para Pole kategóriában három vetélytársa volt.

Mind a három ellenfél felnőtt önálló nőként éli az életét. Az összes versenyző fantasztikusan teljesített. A produkciók alatt végig egy érzelmi hullámvasúton voltunk. Biztosra vettük, hogy nem lesz érmes helyezés. Meglepetésünkre azonban bronzérem, pontosabban kupa lett a kemény munka jutalma. Az eredményhirdetésnél előtörtek az érzelmek. Én is sírtam, Zsaki is sírt, a magyar delegáció többi tagja is örömkönnyeket hullatott. Emlékezetes pillanat volt, ami örökre velünk marad” – emlékezett vissza Kelemen Nikolett, aki abban bízik, hogy 2024-ben ismét nagyobb létszámú csapattal vehet részt a világbajnokságon.

Tavaly nyolc versenyzőnk volt. Reméljük, hogy minimum ezt a számot jövőre is tudjuk hozni, úgyhogy tényleg nagy szeretettel várunk mindenkit!” – fogalmazott.

Kelemen Nikolett és Porga Zsaklin a barcelonai világbajnokságon a harmadik helyért járó díjjal