Challenge Kupa: nehéz mérkőzés vár ránk Ausztriában

Átütő erővel lépett ki a nemzetközi porondra a MÁV Előre Foxconn férfi röplabdacsapata. A fiúk figyelme azonban egy pillanatra sem lankadhat, szerdán Amstettenben dől el a továbbjutás sorsa.

Október 24. történelmi nap volt klubunk történetében. Férfi röplabdázóink először mutatkoztak be európai kupasorozatban, a belépő pedig igencsak hangosra sikerült a CEV Challenge Kupában. A Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnokban Dávid Zoltán legénysége 3-0-s eredménnyel múlta felül a VCA Amstetten csapatát. Hátra van azonban még az oda-visszavágós párharc második mérkőzése, az osztrák együttes pedig már a magyarországi második és harmadik szettben is jelezte, nem szabad alábecsülni erejét. 

A visszavágó nagyon nehéz lesz. Már az első mérkőzést megelőzően is lehetett látni rajtuk, hogy tudnak ők röplabdázni A videókból egyértelműen kiderült, csak azt nem értettük, hogy miért tartanak ott a saját bajnokságukban, ahol most tartanak. Az összecsapáson aztán megmutatták, hogy egy apró kihagyást is meg tudnak bosszulni. Koncentrálnunk kell. Nem számolgathatjuk a szetteket. Csak a győzelmet tarthatjuk szem előtt” – nyilatkozta Dávid Zoltán, a MÁV Előre Foxconn vezetőedzője a mérkőzés előtt.

Az Amstetten ráadásul szombaton a VBK Klagenfurt elleni háromszettes győzelemmel látszólag hamar felállt a padlóról. A most begyűjtött 3 pontnak köszönhetően pedig az osztrák első osztály 7. helyén áll.

Férfi röplabda CEV Challenge Kupa

2023. november 1., szerda, 18:00, Amstetten, Ausztria

VCA Amstetten NÖ – MÁV Előre Foxconn